DE LA 1 MARTIE, GOOGLE ŞTIE TOT CE FACI!

27.02.2012
Foto: stirileprotv.ro

De la 1 martie Google va aplica schimbările controversate ale politicii sale de confindeţialitate care vor permite companiei să obţină, să stocheze şi să folosească informaţii personale despre utilizatori.

 

De la 1 martie, nu vei mai avea voie să foloseşti Google fără să completezi datele necesare noii politici de confidenţialitate, care vor ajuta la crearea unui profil permanent, ce va conţine, numele vostru, sexul, localitate şi chiar şi orientarea sexuală.

 

Înainte însă de acea dată, mai puteţi face un singur lucru: să vă ştergeţi istoria de browsing din Google pentru ca din momentul aplicării noii politici să nu puteţi fi monitorizat decît din acel moment.

 

Iată paşii pe care îi aveţi de făcut pentru a vă şterge istoria de căutări Google:

1. Mergeţi pe site-ul Google şi logaţi-vă în cont. Apăsaţi pe numele vostru, în dreapta sus, şi selectaţi din meniul dropdown "Account Settings" sau "Setările contului".

 

2. În noua fereastră care vi se deschide, găsiţi în secţiunea "Services" sau "Servicii" un link către "View, enable, or disable web history" sau "Vizualizaţi, activaţi sau dezactivaţi Istoricul web".

 

3. Acum puteţi elimina tot Istoricul web de pe google apăsînd pe butonul Remove all Web History sau Eliminaţi tot Istoricul Web. Odată ce aţi făcut acest lucru, istoria va rămîne dezactivată pînă în momentul în care veţi dori să o reporniţi.

 

 

Atenţie, însă! Chiar dacă vă veţi dezactiva istoria web, asta nu îi va opri pe cei de la Google să adune şi să stocheze informaţiile legate de căutările voastre şi să le folosească în scopuri interne. În acest caz, Google trebuie însă să şteargă datele în 18 luni.


Sursa: libertatea.ro

Publică un comentariu nou

CAPTCHA
Vă rugăm să răspundeţi la întrebare pentru a evita SPAM-ul
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.