EXAMENUL LA LIMBA RUSĂ VA FI OBLIGATORIU PENTRU MIGRANŢI ÎN FEDERAȚIA RUSĂ ÎN ANUL 2013

01.09.2012
Foto: newsmoldova.ru

Susţinerea examenului la limba rusă va fi o condiţie obligatorie pentru migranţii, care doresc să locuiască şi să muncească în Rusia, în anul 2013, prevede planul de acţiuni pentru realizarea Concepţiei politicii migraţionale de stat a FR pînă în anul 2025, relatează newsmoldova.md.

 

Conform documentului, proiectul modificărilor respective la legislaţie va fi remis Guvernului în trimestrul patru al anului curent, iar în trimestrul doi al anului viitor el urmează să fie prezentat Dumei de Stat.

 

În afară de testarea la limba rusă, migranţii vor trebui să susţină în mod obligatoriu examenul la istoria Rusiei şi bazele legislaţiei FR.

 

La sfîrşitul lunii aprilie ex-Preşedintele FR Dmitrii Medvedev a aprobat Concepţia politicii migraţionale pînă în anul 2025. Proiectul Concepţiei politicii migraţionale prevede, în particular, studierea obligatorie a limbii ruse de către cetăţenii străini, care doresc să muncească în Rusia. În afară de aceasta, străinii vor obţine autorizaţie pentru muncă numai după trecerea examenului medical.

 

Potrivit datelor Serviciului Federal pentru Migraţie, anual în Rusia vin 13-14 milioane de oameni şi 77% din ei sînt cetăţeni ai ţărilor CSI, 10% - cetăţeni ai ţărilor UE. Totodată, circa o treime din cei sosiţi se află în ţară o perioadă scurtă. La mijlocul lunii aprilie 2012 în Rusia se aflau circa 9,7 milioane de cetăţeni străini, din ei 3,5 milioane au venit nu pentru activitate de muncă, iar încă 3,7 milioane constituie grupul de risc. În ansamblu migranţii de muncă constituie nu mai mult de 7% din cei care lucrează în economie.

Publică un comentariu nou

CAPTCHA
Vă rugăm să răspundeţi la întrebare pentru a evita SPAM-ul
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.