FORMALITĂŢI DE VIZĂ: PROBLEMA FIECĂRUI AL ŞASELEA TURIST DE PE GLOB

11.06.2012
Foto: prinlume.ro

110 din cele 656 de milioane de turişti care au vizitat ţările G20 în 2011 s-au ciocnit de probleme legate de formalităţile emiterii vizelor. Milioane de oameni au renunţat la ideea de a călători din cauza tarifelor prea mari, termenelor prea îndelungate şi dificultăţilor legate de obţinerea vizelor. Acestea sînt datele făcute publice în cadrul celei de a 4-a reuniuni a miniştrilor turismului din ţările G20.


Potrivit rezultatelor studiului realizat de Organizaţia Mondială a Turismului (UNWTO) şi Consiliul Mondial al Turismului şi Călătoriilor (WTTC), consacrat evaluării impactului formalităţilor legate de vize asupra dezvoltării turismului, luarea unor măsuri de facilitare a formalităţilor respective va contribui la sporirea fluxului de turişti în aceste ţări. În cadrul întrunirii au fost prezentate următoarele date:
• Fluxul de turişti în ţările G20 a crescut cu 122 mil. persoane;
• Către anul 2015, aportul acestei sfere la economie se va majora cu 206 mld. dolari.

 

Dezvoltarea stabilă a turismului şi facilitarea regimului de viză vor constitui unii dintre principalii stimuli de creare a noilor locuri de muncă, iar în acest scop este necesar:
• să fie îmbunătăţit modul de distribuţie a informaţiei;
• să fie simplificate procedurile de eliberare a vizelor;
• să fie semnate acorduri regionale privind facilitarea regimului de vize.

 

Sursa: Viza.md
 

Publică un comentariu nou

CAPTCHA
Vă rugăm să răspundeţi la întrebare pentru a evita SPAM-ul
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.