FUNDAȚIA REGINA PACIS DIN OR. CHIȘINĂU A SISTAT PROGRAMAREA PENTRU VIZA ITALIANĂ

08.10.2013
Foto: blogguvern.md

Conform unui comunicat al Ambasadei Republicii Italiene la Chișinău, începînd cu 01 octombrie 2013, solicitanții de vize pot solicita programare direct la ghişeele Ambasadei  (Biroul Consular/Vize) situate pe adresa: str. Vlaicu Pârcălab, 63, Chişinău, tel.: +373 22 266726; Fax: +373 22 243088; e-mail: italiavisa@gmail.com. Programul de lucru al Biroului Consular: Luni – Vineri: 08:30 - 13:00 / 14:00 - 16:00.

 

Cetățenii urmează să țină cont de următoarele particularități ale serviciilor prestate de birou!:

 

Serviciul direct de informare a populaţiei (serviciu gratuit)

De luni pînă vineri (13:30-16:30): publicul are acces liber la Sediul Biroului Consular (parter, intrare externă laterală în Sala de așteptare a Biroului de eliberarea a Vizelor), unde poate primi informații, formularele necesare pentru prezentarea cererilor de viză și pot verifica documentația ce urmează a fi prezentată pentru eliberarea vizelor.

 

Serviciul de informare prin telefon (serviciu gratuit)

De luni pînă vineri (13:30-17:30) publicul poate contacta gratuit numărul telefonic +373 22 201996 pentru a primi informatii referitoare la serviciile consulare.

 

Serviciul de informare prin poșta electronică (serviciu gratuit)

Scriind la adresa de postă electronică italiavisa@gmail.com puteți primi informații utile referitoare la serviciile consulare, vize, lista documentelor necesare pentru prezentarea cererilor de vize, precum și alte comunicații utile ce țin de acestea.

 

Serviciul de acces la ghișeu(serviciu gratuit)

Publicul poate contacta adresa de poștă electronică italiaprenota@email.it, pentru a cere și obține în scurt timp o programare pentru prezentarea documentației de cerere de viză, care, în cîteva zile de la depunere, vor fi verificate și prelucrate în termenii prevăzuți de acordul de facilitare a vizelor, semnat între UE şi Moldova.

 

Serviciul call center (serviciu cu plată)

Serviciul call-center este accesibil de la orice rețea telefonică cu plată la următoarele numere: 1505 – din Moldova și 899 033 110 – din Italia.

Se admite expedierea documentației prin fax la numărul +373 22 897979 sau prin e-mail la adresa: vizaitalia2@email.it. Documentele vor fi verificate timp de 5 zile lucrătoare de la expediere și, în cazul în care primesc avizul pozitiv, va fi fixată ziua pentru depunerea cererii de viză la ghișeu. Persoanele vor avea rezultatul cererii de viză chiar în ziua prezentării la ghiseu, în baza verificărilor efectuate de Ambasadă.

 

De menționat că anterior solicitanții de vize puteau depune actele și prin intermediul serviciilor oferite de Fundaţia Regina Pacis. De la 01.10.2013 această posibilitate a fost sistată.

Astfel, de luni pînă vineri publicul are acces liber la Sediile Fundației Regina Pacis (Sediul nr. 1  -  str. Sfatul Ţării 17, of. 32; Sediul nr. 2 - str. Vlaicu Parcalab 30, of. 7), unde poate primi doar informații, formularele necesare pentru prezentarea cererilor de viză și pot verifica documentația ce urmează a fi prezentată pentru eliberarea vizelor.

Sursa: Viza.md

Publică un comentariu nou

CAPTCHA
Vă rugăm să răspundeţi la întrebare pentru a evita SPAM-ul
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.