GRECIA VA OFERI MAI RAPID VIZE DE LUNGĂ ŞEDERE, IAR ÎN UNELE CAZURI CHIAR ŞI PE GRATIS

27.03.2012
Foto: pixmule.com

Potrivit comunicatului de presă al Ministerului de Externe al Greciei, autorităţile elene au cerut reprezentanţelor diplomatice şi oficiilor consulare din străinătate să ofere vize mai rapid şi pe o perioasă mai lungă, iar anumitor categorii de solicitanţi chiar şi pe gratis.

 

Ministrul elen de eterne, Stavros Dimas,a făcut publică o circulară, prin care consulatele din întreaga lume sînt obligate să elibereze vize pe un termen de la 6 luni pînă la 5 ani, tuturor solicitanţilor de peste hotare care călătoresc des în Grecia.

 

Ministrul a reamintit că termenul de examinare a unui dosar de solicitare de viză nu trebuie să depăşească 48 de ore din momentul recepţionării solicitării, cu excepţia cazurilor speciale, reglementate de legislaţia europeană. De asemenea, Ministerul de Externe obligă serviciile consulare să facă tot posibilul pentru a elibera gratuit vize pentru un şir de categorii de vizitatori străini.

 

Printre cei care vor fi scutiţi de taxa consulară se numără copiii în vîrstă de pînă la 12 ani, elevii, studenţii şi profesorii, care vin în Grecia în scopuri instructiv-educative, cercetătorii ştiinţifici, tinerii în vîrstă de pînă la 25 de ani, care sosesc în Republica Elenă pentru a participa la seminare, conferinţe, competiţii sportive şi evenimente culturale, desfăşurate de organizaţii non profit. Aceste măsuri nu contravin prevederilor Tratatului Shenghen şi totodată se înscriu în obiectivele strategice ale Greciei, care consideră turismul o prioritate a politicii statului, a conchis Dimas.

 

Sursa: lb.ua

 

Publică un comentariu nou

CAPTCHA
Vă rugăm să răspundeţi la întrebare pentru a evita SPAM-ul
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.