INIŢIATIVĂ TRANSFRONTALIERĂ DE ACCELERARE A CONTROLULUI VAMAL-GRĂNICERESC LA BRICENI-ROSOŞANI

24.02.2012
Foto: customs.gov.md

La data de 21 februarie, Misiunea Uniunii Europene de Asistenţă la Frontieră în Moldova şi Ucraina (EUBAM) a lansat un proiect-pilot de inaugurare a unui punct comun de trecere a frontierei (PCTF) la Briceni-Rosoşani, la frontiera moldo-ucraineană.

 

Proiectul se va desfăşura pentru o perioadă iniţială de şase lunicare va permite autorităţilor din Moldova şi Ucraina să verifice fezabilitatea replicării proiectului în alte puncte de trecere a frontierei moldo-ucrainene.

 

În decursul acestor şase luni, controlul efectuat pe sensul de intrare sau ieşire va avea loc pe teritoriul Ucrainei, la Rosoşani, iar procedurile efectuate de serviciile grăniceri şi vamale ale Moldovei şi Ucrainei vor fi unificate, simplificate şi optimizate. De asemenea, timpul necesar efectuării procedurilor de trecere a frontierei pentru traficul de călători şi mărfuri va fi redus semnificativ.

 

Proiectul Briceni-Rosoşani este un nou punct de reper, o iniţiativă datorită căreea autorităţile de frontieră ale Moldovei şi Ucrainei au stabilit de comun acord un PCTF care funcţionează în conformitate cu standardele Uniunii Europene.

 

 

Sursa: Material elaborat în baza comunicatului de presă al Serviciului Vamal din Republica Modova

Publică un comentariu nou

CAPTCHA
Vă rugăm să răspundeţi la întrebare pentru a evita SPAM-ul
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.