JUNCKER: ZONA EURO AR REZISTA IEŞIRII GRECIEI DIN UNIUNEA MONETARĂ, ÎNSĂ ACEASTA NU ESTE DE DORIT

10.08.2012
Foto: ncaleaeuropeana.ro

Zona euro ar rezista ieşirii Greciei din uniunea monetară, însă un astfel de curs al evenimentelor nu este de dorit, a declarat preşedintele Eurogroup, Jean-Claude Juncker, într-un interviu pentru postul TV german WDR.

 

"Ar fi un proces care ar putea fi administrat în actualele condiţii. Trebuie, însă, să adăugăm că nu este dorit un astfel de rezultat, întrucât ar comporta riscuri semnificative, mai ales pentru oamenii obişnuiţi din Grecia", a spus Juncker.

 

Întrebat dacă poate exclude categoric acest deznodământ, Juncker a răspuns: "În orice caz nu până în toamnă şi nici după".

 

Juncker, care ocupă şi poziţia de premier al Luxemburgului, a criticat modul în care este tratat subiectul în presă, atât în nordul cât şi în sudul Europei.

 

"Germanii şi presa germană vorbesc despre Grecia ca şi cum grecii ar fi oameni care nu sunt demni de respect. Nu este cazul. Grecii au de suferit din cauza crizei şi a măsurilor luate. De asemenea, grecii în ziarele lor o înfăţişează pe Merkel de parcă ar fi moştenitoarea naziştilor", a spus Juncker.

 

Într-un interviu acordat presei germane în iulie, Juncker a afirmat că ieşirea Greciei din zona euro nu se află printre ipotezele sale de lucru şi i-a criticat dur pe cei care au făcut declaraţii în această direcţie.

 

Sursa: expert.ru

Publică un comentariu nou

CAPTCHA
Vă rugăm să răspundeţi la întrebare pentru a evita SPAM-ul
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.