MAI MULT DE JUMĂTATE DE MILION DE TRAVERSĂRI ALE FRONTIEREI DE STAT S-AU ÎNREGISTRAT ÎN PERIOADA SĂRBĂTORILOR PASCALE

26.04.2011

În perioada sărbătorilor pascale s-a înregistrat un număr crescut de traversări ale frontierei de stat. Potrivit Serviciului de Grăniceri, de la 13 aprilie şi pînă la 25 aprilie, au traversat frontiera mai mult de jumătate de milion de persoane şi aproximativ 124 mii de unități de transport. Cele mai multe traversări ale frontierei au fost din direcţia Ucrainei, în special la punctul de trecere Otaci, în care au fost înregistrate peste 114 mii de traversări. Potrivit Serviciului de presă al SG, graţie măsurilor întreprinse din timp şi a monitorizării 24 din 24 ore a fluxului de persoane şi mijloacelor de transport, punctele de trecere a frontierei au activat în regim normal, fiind posibilă evitarea rîndurilor şi reducerea timpului de aşteptare în punctele de trecere.

 

Din numărul de 569 mii de traversări înregistrat la nivelul întregii frontiere, aproximativ 401 de mii de treceri ale frontierei a fost efectuată de către cetăţeni moldoveni, iar alte peste 168 de mii – de către cetăţeni străini. Astfel, numărul de traversări ale cetăţenilor străini a crescut anul acesta cu 22 % faţă de perioada similară a anului trecut. În perioada 18-24 aprilie, valorile de trafic pe sensul de intrare în ţară au început să crească progresiv, motivul principal fiind venirea acasă a moldovenilor aflaţi la muncă în străinătate şi a străinilor, care preferă să petreacă sărbătorile în ţara noastră. Astfel, în perioada de referinţă au fost înregistrate 163 mii de traversări de către persoane la intrarea în ţară şi 113 mii de traversări la ieşire.

 

Cele mai tranzitate puncte de trecere ale frontierei (PTF) în această perioadă au fost PTF Otaci cu 114 081 traversări ale persoanelor, PTF Leuşeni cu 56 740 traversări, PTF Volcineţ – 47 301, PTF Sculeni – 41 609, PTF Giurgiuleşti – 38 994 şi PTF Palanca – 27 160 traversări ale persoanelor. Totodată, au fost înregistrate 38 439 de traversări ale frontierei pe cale aeriană pe la PTF Aeroport. Serviciul Grăniceri menţionează că va continua şirul de măsuri, menit să fluidizeze traficul şi să reducă timpul de aşteptare la controlul de frontieră. În următoarele două săptămîni, pînă la 13 mai, punctele de trecere vor activa la capacitate maximă, pentru asigurarea unui control operativ şi fluent. În acest sens au fost pregătiţi ofiţeri şi tehnică portativă de citire a documentelor de călătorie, se mai menţionează în comunicatul Serviciului de Grăniceri.

 

 

Sursa: noi.md
 

Publică un comentariu nou

CAPTCHA
Vă rugăm să răspundeţi la întrebare pentru a evita SPAM-ul
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.