MAREA BRITANIE NU-I VA LĂSA PE ROMÂNI ȘI BULGARI SĂ TREACĂ FRONTIERA

20.11.2012
Foto: euromag.ru

Ministrul Afacerilor Interne al Regatului Unit, Theresa May, a declarat ca Marea Britanie nu va mai fi în măsură să extindă controlul migrației cetățenilor din Bulgaria și România după decembrie 2013, însă intenționează să găsească alte modalități de a limita numărul de imigranți din aceste țări pentru a nu le permite să inunde Regatul Unit.

 

Ambele declarații, Theresa May, responsabilă pentru politica de imigrare, le-a făcut în cadrul emisiunii lui Andrew Marr la BBC. Ministrul de interne al Marii Britanii a declarat că controlul temporar al imigrației din aceste țări a fost introdus în 2007, cînd Bulgaria și România au devenit membre ale UE. Însă Londra nu va putea să continue această linie după decembrie 2013, deoarece Marea Britanie a semnat un acord care interzice astfel de acțiuni.

 

Amintim că UE poate impune restricții temporare privind imigrația de pînă la șapte ani, cînd la Uniune aderă noi membri. Și unii politicieni britanici se îngrijorează că, atunci cînd termenul va expira, imigranții din Bulgaria și România vor decide că, în Marea Britanie, lor le va fi mai bine. Ei își motivează temerile prin faptul că Europa s-a confruntat cu o situație similară, cînd în 2004, în componența UE au intrat Polonia și alte 10 țări. Atunci multe țări din UE au impus restricții temporare la intrarea în țară, dar nu Marea Britanie, Irlanda și Suedia.

 

Sursa: visa4.ru

Publică un comentariu nou

CAPTCHA
Vă rugăm să răspundeţi la întrebare pentru a evita SPAM-ul
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.