MINISTRUL DE FINANŢE GREC: URMĂTOARELE SĂPTĂMÂNI SUNT 'CRUCIALE' PENTRU GRECIA

06.08.2012
Foto: kursiv.kz

Ministrul grec de finanţe, Yannis Stournaras, a declarat duminică pentru cotidianul Ethnos că următoarele săptămâni sunt 'cruciale' pentru menţinerea ţării în zona euro, dacă nu se adoptă noi măsuri de austeritate impuse de UE şi FMI, relatează AFP.

 

Admiţând că grecii au făcut 'sacrificii importante', ministrul a subliniat faptul că 'următoarele săptămâni sunt cruciale pentru supravieţuirea ţării, deoarece alegeri diferite de cele pe care le impune logica ar putea să ducă la faliment şi la ieşirea din zona euro'.

 

'Ţara s-a angajat să ia o serie de măsuri şi să aplice reforme pentru redresarea economiei şi să elimine definitiv ameninţarea cu falimentul', a reamintit Stournaras în declaraţia publicată duminică de Ethnos.

 

Ministrul Yannis Stournaras urmează să finalizeze duminică, la Atena, împreună cu experţii instituţiilor creditoare din troică - Poul Thomsen (FMI), Klaus Masuch (BCE) şi Matthias Mors (UE) -, măsuri de austeritate care să aducă economii în valoare de 11,5 miliarde de euro.

 

Troica presează de două săptămâni guvernul grec al coaliţiei de dreapta-stânga să adopte noi reduceri ale cheltuielilor publice, inclusiv ale salariilor şi pensiilor.

 

Aceste măsuri sunt condiţia prealabilă, potrivit creditorilor, pentru deblocarea unei tranşe de 31,5 miliarde de euro în septembrie, în cadrul planului de salvare a Greciei în valoare de 130 de miliarde de euro.

 

Ministrul speră că ţara va putea să iasă din grava recesiune prin 'accelerarea privatizărilor şi a reformelor structurale', cerute şi de troică


Sursa: AGERPRES

Publică un comentariu nou

CAPTCHA
Vă rugăm să răspundeţi la întrebare pentru a evita SPAM-ul
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.