MOLDOVENII CARE VOR RĂMÎNE FĂRĂ LUCRU ÎN ITALIA POT PRIMI AJUTOARE LUNARE DE 600 DE EURO

10.07.2015
 

Moldovenii stabiliți în Italia, care sînt rezidenți de minimum doi ani în această țară, vor putea primi ajutor social în cazul în care vor rămîne fără lucru sau vor avea venituri mici care nu le permit să-și întrețină familia.

 

Consiliile regionale din Italia au aprobat un pachet de legi numit „Măsuri de incluziune activă şi sprijin de venit” pentru persoanele aflate în dificultate. Documentele prevăd că persoanele aflate în pragul sărăciei pot primi un ajutor lunar de 600 de euro timp de doi ani.

 

Pentru a beneficia de ajutor, cei aflați în dificultate vor trebui să demonstreze că îşi doresc să-și găsească un loc de muncă. Se vor înscrie la oficiul regional de ocupare a forței de muncă în calitate de șomeri și vor fi direcționați la cursuri de formare profesională, seminare sau workshop-uri.

 

Pe parcurs, fiecare persoană va primi trei oferte de muncă corespunzătoare calificării profesionale.

 

Dacă şomerul va refuza toate cele trei oferte, va pierde dreptul de a beneficia de ajutorul lunar de 600 de euro.

 

Cuantumul ajutorului va fi calculat la nivel de familie, dar banii vor putea fi încasaţi pentru fiecare membru în parte, incusiv copii aflați la întreținere.

 

De exemplu: pentru o familie formată din doi membri, în care unul are un venit lunar de 400 de euro, iar celălalt este şomer, ajutorul va fi cuantificat astfel: primul membru va primi 200 de euro (400+200=600 de euro lunar), iar cel care nu lucrează va primi 600 de euro.

 

Două regiuni ale Italiei, Friuli Venezia Giulia şi Milano, au aprobat deja acordarea ajutoarelor. În primul caz, beneficiari vor putea fi toți locuitorii aflați în dificultate, indiferent de cetăţenie, iar la Milano consilierii au exclus imigranţii din afara Uniunii Europene.

Publică un comentariu nou

CAPTCHA
Vă rugăm să răspundeţi la întrebare pentru a evita SPAM-ul
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.