MOLDOVENII CU INTERDICŢIE DE INTRARE ÎN RUSIA NU POT AJUNGE ÎN BELARUS

18.01.2017
Moldovenii cu interdicţie de intrare în Rusia nu pot ajunge în Belarus
 

În cadrul creării spaţiului migraţional comun al Belarusului şi Rusiei, în prezent se află în curs de elaborare planul de măsuri axate pe formarea spaţiului migraţional comun al Republicii Belarus şi Federaţiei Ruse, a relatat Alexei Begun, şef al Departamentului cetăţeni şi migraţie al Ministerului Afacerilor Interne, în timpul briefingului de la Centrul de Presă BELTA.


Acest plan va include un complex de măsuri organizatorico-practice, inclusiv pentru controlul regimului de şedere a cetăţenilor străini pe teritoriul statelor unionale, a punctat reprezentantul MAI. El afirmă că planul include pregătirea unui şir de acorduri interguvernamentale ce reglementează formarea unui spaţiu migraţional unic, precum şi integrarea resurselor informaţionale, interacţiunea organelor competente la asigurarea controlului asupra şederii şi ieşirii cetăţenilor străini.


Alexei Begun a comunicat că deja se află în vigoare un acord comun privind recunoaşterea reciprocă a deciziilor de respingere a cererilor cetăţenilor străini, în conformitate cu care persoanele cărora le este interzisă intrarea în Rusia, nu pot ajunge în Belarus fără hotărîrea organului belarus competent (ea poate fi adoptată conform adresării speciale a persoanei respective). „Cetăţenii străini, dacă doresc, pot accesa site-ul MAI al Belarusului şi completa cererea electronică, indicînd datele din paşaport. Timp de trei zile lucrătoare va fi pregătit răspunsul, dacă există obstacole pentru ca ei să intre în Belarus”, a relatat reprezentantul MAE.

 

Sursa: belarus.mid.ru
 

Publică un comentariu nou

CAPTCHA
Vă rugăm să răspundeţi la întrebare pentru a evita SPAM-ul
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.