MOTIVELE REFUZUL CERERII DE VIZĂ

16.08.2012
Foto:  51allout.co.uk

Instrucţiunile Consulare Comune nu obligă statele să informeze solicitanţii de viză despre motivele refuzului. Legislaţia fiecărui stat stabileşte dacă motivele refuzului trebuie sa fie prezentate sau nu.


Examinarea dosarelor de viză are un caracter individual. Din acest motiv, decizia de a nu elibera viza se bazează pe examinarea fiecărei cereri de viză în parte, luînd în consideraţie menţiunile efectuate în setul de acte şi informaţia obţinută pe parcursul interviului.


Refuzul eliberării vizei pentru cetăţeanul moldovean nu presupune imposibilitatea solicitării vizei în viitor.


Motivele de refuz la eliberarea vizelor pot fi diverse: lipsa mijloacelor financiare necesare, declararea informaţiilor eronate în procesul de interviu, prezentarea documentelor justificative false, încălcarea anterioară a regimului de viză în statele membre ale UE, etc. Însă de cele mai dese ori, motivul de bază este riscul sporit ca cetăţeanul Republicii Moldova să nu se reîntoarcă în Moldova înainte de expirarea vizei.


Refuzul la eliberarea vizei este confirmat prin aplicarea unei ştampile speciale în paşaportul solicitantului şi, în mod obligatoriu, va fi înregistrat în sistemul electronic al vizelor, sistem care este comun pentru toate statele UE.


În cazul refuzului dosarului de viză, taxa consulară nu se rambursează.

Sursa: Viza.md

Publică un comentariu nou

CAPTCHA
Vă rugăm să răspundeţi la întrebare pentru a evita SPAM-ul
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.