MTID A PROPUS MAI MULTOR COMPANII AERIENE INTERNAŢIONALE SĂ EFECTUEZE ZBORURI PRIN AEROPORTUL DIN BĂLŢI

29.04.2011

Capitala de nord a Republicii Moldova ar putea deveni punctul mai ieftin de plecare a moldovenilor în lume. Ministrul Transporturilor şi Infrastructurii Drumurilor (MTID), Anatol Şalaru, a anunţat că la moment se duc tratative cu mai multe companii aeriene mari de preluare a aeroportul din Bălţi şi de organizare a curselor aeriene de tip low-cost. Şalaru a menţionat că ideea a venit atunci, cînd compania internaţională „Wizz Air” şi-a anunţat intenţia de a intra pe piaţa aeriană din Republica Moldova.

 

Din cauza că aceasta cerea o taxă aeroportuară de cinci ori mai mică decît cea existentă în Aeroportul Internaţional Chişinău, MTID s-a gîndit să le propună să opereze zborurile prin Aerportul din Bălţi. „Cetăţenii noştri merg cu maşina la Bucureşti, la Kiev sau în alte părţi, pentru a lua bilete la o companie low-cost şi a zbura mai ieftin. În cazul în care se dezvoltă aeroportul din Bălţi, nu este o problemă să te deplasezi de la Chişinău la Bălţi, ca să zbori cu o companie low-cost”, a spus ministrul Transporturilor.

 

„Am propus mai multor companii: şi companiei „Blue Air”, şi „Wizz Air” şi altor companii, să preia acest aeroport, să-l administreze împreună cu „Moldaeroservice” şi să opereze curse low-cost de acolo. Nimeni nu are interes să transporte gratuit călători sau să vină aici şi să piardă bani. Dacă există interes comercial, vrem să includem acest aeroport în circuitul internaţional. Important este să fie atractiv pentru ei, pentru că venirea unei companii mari în Bălţi, într-un aeroport care astăzi este aşa cum este, care stagnează şi are pierderi foarte mari, ar însemna o dezvoltare pentru zonă, dar şi crearea locurilor de muncă”, a opinat Anatol Şalaru. Deocamdată nu se cunoaşte nici cînd vor fi efectuate zboruri internaţionale din aeroportul din Bălţi, nici dacă companiile cu care se duc tratative vor dori să-l preia. Aeroportul deţine o pistă de decolare, şi, potrivit lui Şalaru, e necesar a fi iluminat şi create condiţii pentru călători.

 


Sursa: noi.md

Publică un comentariu nou

CAPTCHA
Vă rugăm să răspundeţi la întrebare pentru a evita SPAM-ul
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.