ORGANIZAŢIA ITERNAŢIONALĂ PENTRU MIGRAŢIUNE VA SUSŢINE EFORTURILE REPUBLICII MOLDOVA ÎN COMBATEREA TRAFICULUI DE FIINŢE UMANE ŞI MIGRAŢIEI ILEGALE

30.08.2011

Organizaţia Internaţională pentru Migraţiune (OIM) va susţine eforturile Republicii Moldova în activitatea de combatere a traficului de fiinţe umane şi migraţiei ilegale. Asistenţa va fi acordată prin desfăşurarea studiilor de identificare a cauzelor şi condiţiilor acestor fenomene şi asigurarea drepturilor cetăţenilor moldoveni peste hotarele ţării. Despre aceasta a declarat directorul general al OIM, William Lacy Swing în cadrul întrevederii cu ministrul Afacerilor Interne, Alexei Roibu. Oficialul OIM a apreciat înalt importanţa semnării Acordului dintre Republica Moldova şi Uniunea Europeană, privind readmisia persoanelor cu şedere ilegală, precum şi semnarea Protocoalelor de implementare a prezentului Acord cu mai multe state-membre UE. ”Ministerul de Interne este ministerul cu care cooperăm cel mai mult şi apreciem că sînteţi predispuşi de a întreprinde acţiuni de a îmbunătăţi situaţia la capitolul combaterii migraţiei ilegale şi traficului de persoane”, a specificat Swing. El a menţionat că în scopul diminuării acestor fenomene, OIM îşi doreşte să contribuie la crearea mai multor locuri de muncă în Republica Moldova, prin îmbunătăţirea climatului investiţional, fapt care va determina cetăţenii să nu plece la muncă peste hotarele ţării.

 

La rîndul său, Alexei Roibu a declarat că această cooperare, dintre instituţii, trebuie dezvoltată şi consolidată în permanenţă, pentru a asigura coordonarea şi prioritizarea activităţilor în domeniile de interes comun. „Sîntem deschişi pentru un dialog constructiv şi sîntem dispuşi şi în continuare să întreprindem toate măsurile necesare pentru a perfecţiona activitatea profesională a MAI prin continua şi strînsa colaborare cu Organizaţia Internaţională pentru Migraţie şi reprezentanţii Misiunii OIM de la Chişinău”, a conchis ministrul de Interne, Alexei Roibu.


Sursa: noi.md

Publică un comentariu nou

CAPTCHA
Vă rugăm să răspundeţi la întrebare pentru a evita SPAM-ul
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.