PESTE 200 DE MOLDOVENI AU RĂMAS BLOCAȚI PE AEROPORT LA PARIS

30.03.2020

 

 

220 de moldoveni sînt blocați pe aeroportul Charles de Gaulle de la Paris, după ce cursa charter cu care trebuiau să ajungă în R. Moldova a anulat zborurile și i-a anunțat pe pasageri despre aceasta cu doar 2 ore înainte de decolare.

 

Cetățenii moldoveni blocați la Paris au oferit mai multe detalii într-o transmisiune live cu Renato Usatîi, pe o rețea de socializare, transmite deschide.md.

 

Aceștia povestesc că biletele i-au costat 300 de euro. Inițial au achitat o parte din costul biletului, iar ultima parte, 30 de euro, au achitat-o astăzi dimineață la ora 10:00. Zborul urma să fie la ora 18:30, iar anunțul despre faptul că zborul este anulat le-a fost transmis în jurul orei 16:30, cu două ore înainte de decolare. După alte două ore, Trans Eric Tur, compania cu care urmau să ajungă cetățenii moldoveni acasă, scrie pe pagina de Facebook despre anularea curselor, astfel cursa din 30.03 fiind transferată pentru 31.03 și cea din 31.03 pentru 02.04.

 

În același timp, moldoveanca Viorica Țimbalari scrie pe pagina sa de Facebook că această companie știa că nu are autorizație pentru zbor. „Zborul care urma sa fie pentru azi 30.03.2020 nu va avea loc si aceasta informația s-a cunoscut de ieri seara, cine se face responsabil de asa o situație stupida? De ce Trans Eric Paris ați adus la asa o confuzie gravă pentru cetățeni Republicii Moldova? Eu înțeleg ca afacerea este mai presus ca tot pentru unii dar nu in asa hal? Ați știut tare bine de aseară ca nu aveți autorizare la acest zbor, dar ați pus cetățenii sa va achite in ultimul minut inca 30€ si 10€ pentru transporturi rutier Spre aeroport?!

 

Ce sa facă acum acești oameni, unde sa se ducă?”, scrie moldoveanca. Pe de altă parte, de pe site-ul Autorității Aeronautice Civile aflăm că pentru data de 30 martie nu a fost aprobată nicio cursă charter Chișinău-Paris-Chișinău. Abia astăzi, după ora 14:00 a fost plasat anunțul despre aprobarea curselor charter pe care urmează să le efectueze Trans Eric Tour.

Publică un comentariu nou

CAPTCHA
Vă rugăm să răspundeţi la întrebare pentru a evita SPAM-ul
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.