POSTUL VAMAL ROSOŞANI VA DEVENI UNUL MIXT

06.02.2012
Foto: parkindustrial.md

Din data de 21 februarie, la punctul de trecere al frontierei Rosoşani – Briceni nu vor mai fi două posturi vamale, ci unul singur, cu un control mixt, a anunţat premierul Vlad Filat, în cadrul unui briefing de presă la întoarcerea de la Kiev.

 

Premierul a declarat că în Ucraina delegaţia Republicii Moldova a participat la semnarea Acordului privind crearea Euroregiunii Nistru şi la lucrările forumului moldo-ucrainean. Cu oficialii ucraineni a fost discutat întreg spectrul de probleme ce ţin de relaţiile bilaterale dintre cele două ţări.

Poziţiile Republicii Moldova coincid cu cele ale Ucrainei, care de asemenea îşi doreşte să fie soluţionate problemele existente şi să fie menţinute relaţii bilaterale bune, a declarat Vlad Filat.

 

În ceea ce priveşte procesului de demarcare a frontierei, pe segmentul de nord urmează a fi finalizate negocierile în vederea complexului hidroelectric de la Novodnestrovsk, a comunicat Vlad Filat.

 

În vederea creării unui schimb de valori care să apropie cele două ţări, s-a convenit să se organizeze la Chişinău Zilele culturii ucrainene, iar în Ucraina – Zilele culturii Republicii Moldova. Volumul schimburilor comerciale bilaterale, pentru perioada ianuarie-noiembrie 2011, a constituit 716,6 milioane de dolari, ceea ce reprezintă o creştere cu 29% de procente comparativ cu anul 2010.

 

Sursa: tv7.md

Publică un comentariu nou

CAPTCHA
Vă rugăm să răspundeţi la întrebare pentru a evita SPAM-ul
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.