PREZINTĂ BULETINUL!

25.02.2012
Foto: chircaazi.wordpress.com

După ţigări şi alcool doar cu buletinul. Parlamentarii vor să înăsprească regulile de consumare a alcoolului şi tutunului. Deocamdată unele modificări la o serie de acte legislative au fost votate doar în prima lectură.

 

Însă producătorii de băuturi spirtoase, nu sunt tocmai mulţumiţi de modificările propuse. Încă din luna noiembrie anul trecut legiuitorii au venit cu unele propuneri pentru a stopa, sau măcar a limita consumul de tutun şi alcool în special în rîndul tinerilor.


Astfel autorii modificărilor propun de a ridica censul de vîrstă la vînzarea alcoolului de la 16 la 18 ani. Iar comercianţii de alcool şi ţigări vor fi obligaţi să solicite buletinele de identitate de la tinerii care doresc să cumpere aceste produse. Dacă vor fi încălcate prevederile, aceştia riscă sancţiuni. Amenda va constitui 7 mii de lei pentru agenţii economici şi 2400 de lei pentru persoanele fizice. Comercianţii însă dau asigurări că nu riscă să vîndă ţigări copiilor.

 

O altă propunere se referă şi la interzicerea comercializării băuturilor alcoolice după ora 22 în chioşcuri, tarabe, benzinării. Preşedintele asociaţiei producătorilor de băuturi alcoolice tari, însă crede că unele modificări ale legiuitorilor, ar putea şi mai mult înrăutăţi situaţia la capitolul dat. Dar şi pe alocuri ar putea leza drepturile unor consumatori, care noaptea muncesc, iar ziua se odihnesc.

 

Oamenii privesc diferit propunerile date. Unii sunt indiferenţi faţă de modificări, alţii susţin că ar fi bine de limitat consumul de alcool şi ţigări în special pentru tînăra generaţie.

 

Deputaţii urmau să voteze proiectul dat în şedinţa de astăzi. Dar deoarece aceasta nu a mai avut loc, examinarea documentului rămîne deschisă pentru şedinţele viitoare.

 

 

Sursa: tv7.md

Publică un comentariu nou

CAPTCHA
Vă rugăm să răspundeţi la întrebare pentru a evita SPAM-ul
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.