PROTESTE VIOLENTE ÎN GRECIA, DUPĂ APROBAREA NOULUI ÎMPRUMUT

22.02.2012
Foto: rtv.net

Proteste violente în Grecia, după ce ţara a obţinut un al doilea împrumut de la Uniunea Europeană şi FMI. Reprezentanţii zonei euro au aprobat un nou pachet financiar de 130 de miliarde de euro, pentru a salva republica elenă de la faliment. În schimbul banilor, autorităţile trebuie să implementeze însă reforme extrem de dureroase, care i-au scos din nou pe oameni cu miile în stradă.

 

În oraşul Ioannina din nordul Greciei, autorităţile au organizat o paradă de ziua independenţei, care s-a transformat repede într-un marş împotriva măsurilor de austeritate. Oamenii au devenit violenţi, au atacat forţele de ordine şi au devastat mai multe clădiri.

 

Mai mulţi studenţi care defilau prin faţa tribunei oficiale le-au adresat demnitarilor injurii şi gesturi obscene.

 

Şi la Atena, oameni au protestat în stradă faţă de reducerile bugetare.

 

În plus, sindicatele organizează astăzi un amplu protest în centrul Atenei. În pofida acestor tensiuni, guvernul elen a anunţat că va face tot posibilul să ducă reformele pînă la final. Analiştii spun că este ultima şansă de redresare ţării. Comunitatea internaţională a ajuns la capătul răbdării, iar dacă reformele eşuează, Atena nu va mai primi un alt ajutor salvator.


Sursa: rtv.net

Publică un comentariu nou

CAPTCHA
Vă rugăm să răspundeţi la întrebare pentru a evita SPAM-ul
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.