RATA REFUZURILOR LA VIZELE ÎN UE PENTRU CETĂŢENII MOLDOVENI S-A MICŞORAT

25.05.2012
Foto: kp.ru

Se observă o reducere substanţială a numărului refuzurilor la obţinerea ceririlor de vize în UE pentru cetăţenii moldoveni în consulatele statelor Uniunii Europene la Chişinău. Aceasta este concluzia celei de-a şaptea şedinţe a Comisiei mixte Moldova – UE privind gestiunea Acordului de Liberalizare a Regimului de Vize cu UE.

 

Potrivit comunicatului de presă Ministerului Afacerilor Externe şi Integrării Europene reducerea ratei de refuzuri confirmă creşterea nivelului de încredere faţă de solicitanţii de vize din Moldova. Delegaţiile UE şi Rpublicii Moldova au apreciat majorarea substanţială a numărului de multivize, oferite cetăţenilor moldoveni, fapt care asigură un înalt grad de flexibilitate la călătoriile în UE.  

 

Părţile au discutat procedura de implementare a viitoarelor modificări la Acordul de Liberalizare a Regimului de Vize cu UE, privind anularea taxelor de viză pentru anumite categorii de solicitanţi, abolirea vizelor pentru posesorii de paşapoarte de seviciu, precum şi lărgirea numărului de categorii de persoane care au dreptul la multiviză.

 

Comisia mixtă Moldova – UE reprezintă un mecanism instituţionalizat, aprobat de către Republica Moldova şi Uniunea Europeană pentru gestiunea Acordului de Liberalizare a Regimului de Vize cu UE.

 

 

Sursa: KP.ru

Publică un comentariu nou

CAPTCHA
Vă rugăm să răspundeţi la întrebare pentru a evita SPAM-ul
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.