"REFORMA CLIMATULUI INVESTIŢIONAL": CONDIŢII MAI BUNE PENTRU AGENŢII ECONOMICI

24.02.2012
Foto: publika.md

În încercarea de a crea condiţii mai bune pentru agenţii economici, Ministerul Economiei lansează astăzi Proiectul "Reforma Climatului Investiţional".

 

Valoarea acestuia ajunge la cifra de 2,5 milioane de dolari, iar banii sunt alocaţi de Corporaţia Financiară Internaţională.

 

Potrivit responsabililor din cadrul Ministerului Economiei, în cadrul Proiectului "Reforma climatului investiţional", autorităţile mizează pe intensificarea parteneriatului public şi privat.  Reformele prevăzute de proiect vizează îmbunătăţirea climatului investiţional pentru activitatea antreprenorială şi insolvenţă.

 

De asemenea, este prevăzută simplificarea reglementărilor şi promovarea investiţiilor în agricultură. Autorităţile intenţionează să simplifice autorizarea în construcţii şi procesul de insolvenţă.

 

Moldova a avansat anul trecut la capitolul simplificarea iniţierii unei afaceri. În ultimul raport al Băncii Mondiale "Doing Business 2012", ţara noastră se regăseşte pe locul 81 din totalul de 183 de state din clasament.

 

Moldova a urcat 18 poziţii, faţă de precedentul raport, depăşind Ucraina şi Rusia. Cele mai mari probleme sunt la capitolul autorizarea în construcţii şi proceduri de export. La capitolul protecţia investiţiilor ocupăm locul 111, iar la "startul afacerii" - locul 88. Rezultatele prezentate reflectă situaţia la 1 iunie 2011.

 

 

Sursa: publika.md

Publică un comentariu nou

CAPTCHA
Vă rugăm să răspundeţi la întrebare pentru a evita SPAM-ul
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.