REPUBLICA MOLDOVA ȘI UCRAINA AU DECIS SĂ ACCELEREZE PROCESUL DE DEMARCARE A FRONTIEREI

03.02.2012
Foto: moldova.ms

Republica Moldova și Ucraina au decis să accelereze procesul de demarcare a frontierei. Un eventual reper al finalizării acestui proces ar putea fi anul 2014. Anunțul a fost făcut joi, 2 februarie, de premierul Republicii Moldova, Vlad Filat, după întrevederea cu omologul său ucrainean, Nikolai Azarov.

 

"Am decis împreună și am transmis indicații ministerelor și instituțiilor respective să depună eforturi maxime pentru accelerarea acestui proces și pentru identificarea unor soluții acceptabile pentru ambele părți, bazate pe un un compromis rezonabil”, a menționat Vlad Filat, citat de presa din Ucraina. 

 

Oficialul a menționat că, în cadrul întrevederii, au fost discutate ”probleme, care până în prezent nu și-au găsit soluții”. Astfel, Vlad Filat a menționat că a fost discutată demarcarea hotarelor, dar și chestiuni ce țin de recunoașterea proprietății în regiunea nodului hidraulic de la Dnestrovsk.

 

La rîndul său, premierul Nikolai Azarov a relatat presei, că Ucraina pledează pentru includerea regiunii transnistrene în cooperea regională dintre Ucraina și Republica Moldova. Nikolai Azarov  a declarat despre disponibilitatea Ucrainei de a participa la reluarea circulației trenurilor marfare prin teritoriul regiunii transnistrene.

 

Premierul Vlad Filat, însoţit de o delegaţie guvernamentală, se află la 2 şi 3 februarie într-o vizită oficială la Kiev. La Kiev, Vlad Filat va avea întrevederi cu preşedintele Ucrainei Victor Ianucovici,  omologul său ucrainean Nikolai Azarov, şeful Radei Supreme a Ucrainei, Vladimir Litvin, ministrul Afacerilor Externe, Constantin Grişcenko, dar şi alţi demnitari de stat. De asemenea, în capitala Ucrainei,  premierul va participa la un for la oamenilor de afaceri din R. Moldova şi Ucraina, dar şi se va întâlni cu diaspora.

 

 

Sursa: moldova.ms

Publică un comentariu nou

CAPTCHA
Vă rugăm să răspundeţi la întrebare pentru a evita SPAM-ul
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.