REUNIUNE TRILATERALĂ REPUBLICA MOLDOVA-UCRAINA-EU

25.01.2012
Foto:  tv7.md

Cea de-a X-a reuniune trilaterală Republica Moldova-Ucraina-EU privind cooperarea în domeniul managementului frontierei comune moldo-ucrainene s-a desfăşurat pe data de 24 ianuarie 2012 la Kiev.

 

Delegaţiile celor trei părţi au fost conduse de Viceministrul Afacerilor Externe şi Integrării Europene al RM, Andrei Popov, Viceministrul Afacerilor Externe al Ucrainei, Pavlo Klimkin, şi Şeful de subdiviziune în cadrul Serviciului European pentru Acţiune Externă, John Kjaer.

 

În cadrul reuniunii a fost examinat un spectru larg de chestiuni legate de promovarea cooperării trilaterale moldo-ucraineano-europene în vederea securizării continue a frontierei de stat moldo-ucrainene în contextul realizării planurilor de acţiuni vizînd liberalizarea regimului de vize. A fost efectuat un schimb larg de informaţii privind interacţiunea serviciilor vamale şi de grăniceri ale Republicii Moldova şi Ucrainei, şi au fost trasate direcţiile de dezvoltare a cooperării pentru perspectiva apropiată în acest domeniu, în particular, privind dezvoltarea managementului integrat al frontierei, optimizarea regimului de trecere a frontierei, combaterea activităţilor ilicite, efectuarea controlului în comun şi demarcarea frontierei.

 

Atît în cadrul reuniunii trilaterale, cît şi a întrevederilor bilaterale, Andrei Popov a solicitat autorităţilor ucrainene să faciliteze şi să optimizeze procedurile de control la frontieră pentru cetăţenii moldoveni care vor călători în Ucraina în perioada estivală din acest an, care va coincide cu desfăşurarea în această ţară a campionatului european la fotbal.

 

Sursa: tv7.md

Publică un comentariu nou

CAPTCHA
Vă rugăm să răspundeţi la întrebare pentru a evita SPAM-ul
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.