ROMÂNIA ŞI BULGARIA SUNT DEZAMĂGITE DE UE

04.01.2012
Foto: iatatravelcentre.com

Măcinate de dezamăgire, cele mai noi membre ale Uniunii Europene nu mai aşteaptă nimic bun de la "marea familie" europeană.


După 5 ani de la aderarea la UE, România şi Bulgaria sunt "măcinate" de dezamăgire faţă de statutul lor membre ale UE, deoarece această apartenenţă nu pare să mai fie o garanţie pentru o viaţă mai bună - pace, securitate, stabilitatea şi prosperitate - comentează Deutsche Welle în pagina electronică, citată de Mediafax.

 

Cu toate că, pentru a primi cele două ţări în Uniune, Bruxelles-ul a stabilit standarde clare pentru acestea şi fac în continuare obiectul controalelor speciale, unii membri ai Parlamentului European consideră că cele două ţări nu sunt nici acum pregătite pentru apartenenţa la UE.

 

Cea mai săracă ţară a UE, Bulgaria este pe ultimul loc în privinţa veniturilor, pensiilor, productivităţii muncii şi eficienţei energetice. Sofia este criticată în continuare pentru reformele judiciare, managementul subvenţiilor, lupta împotriva corupţiei, crimei organizate şi traficului de persoane, precum şi pentru nivelul scăzut al protecţiei copiilor.

 

În aceste condiţii, numeroşi bulgari apreciază că, la 1 ianuarie 2007, ţara lor a devenit un membru de rangul doi al UE. Ca dovadă, ei citează restricţiile care continuă să îi vizeze pe bulgari, dar şi pe români, pe piaţa muncii în numeroase state membre ale blocului comunitar. Introducerea monedei euro este de asemenea departe de a se produce.

 

Sursa: rtv.net

Publică un comentariu nou

CAPTCHA
Vă rugăm să răspundeţi la întrebare pentru a evita SPAM-ul
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.