ROMÂNIA, PRINTRE CELE MAI IEFTINE DESTINAŢII DIN EUROPA ÎN ACEASTĂ IARNĂ

13.01.2012
Foto: cheie-tur.md

Staţiunile de schi din Europa de Est sînt cu mult mai ieftine în această iarnă decît cele din Alpi. În pofida creşterii preţurilor comparativ cu luna decembrie, turiştii care aleg destinaţii precum România, Polonia şi Bulgaria vor plăti mult mai puţin decît cei care merg în Germania, Austria, Elveţia şi Franţa.

 

În această lună, staţiunea Poiana Braşov din România oferă cazare la un preţ mediu de 79 de lire pe noapte, inregistrînd o creştere de 36% faţă de luna trecută. Preţurile din staţiunile poloneze Szczyrk (53 de lire) şi Zakopane (65 de lire) au crescut, de asemenea, cu 21-22%, comparativ cu decembrie 2011, în timp ce camerele de hotel din Bansko (Bulgaria) costă, în medie, 60 de lire pe noapte (creştere de 20%).

 

În schimb, destinaţiile elveţiene precum Gstaad (326 de lire) şi Zermatt (238 de lire) au cele mai scumpe camere de hotel dintre staţiunile de iarnă în această lună. Preţurile din staţiunile austriece Kitzbuhel (304 lire), Ischgl (243 de lire) şi St. Anthony (242 de lire)  sînt, de asemenea, mult mai mari decît cele din luna decembrie.

 

In Franţa, turiştii plătesc în medie 281 de lire în statiunea Val d'Isere si 267 de lire in Courchevel, iar în Germania, preţurile medii sînt de 175 de lire in Oberstdorf si 141 de lire in Garmisch-Partenkirchen.
 

Sursa: tv7.md

Publică un comentariu nou

CAPTCHA
Vă rugăm să răspundeţi la întrebare pentru a evita SPAM-ul
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.