SISTEMUL RUSESC GLONASS, DUPĂ PARAMETRI, NU CEDEAZĂ SISTEMULUI AMERICAN GPS

28.01.2012
Foto: insomni.ru

Sistemul rusesc de navigaţie prin satelit GLONASS, după caracteristicile sale, practic a ajuns din urmă sistemul american GPS şi alte modele din lume. O declaraţie în acest sens a fost făcută joi la postul de televiziune „Vesti 24”, de şeful Direcţiei militaro-topografice a Cartierului General al Forţelor Armate ale Federaţiei Ruse, contramiralul Serghei Kozlov.

 

În octobrie 2011, Kozlov a comunicat pentru RIA Novosti că GLONASS va putea concura cu sistemul american GPS abia în anul 2015.

 

„Cu toate acestea, noi deja acum avem practic paritate cu sistemul GPS şi alte sisteme analogice din Europa şi un şir de alte state”, a menţionat contramiralul. Potrivit lui Kozlov, sistemul GLONASS, care iniţial a fost planificat pentru militarii ruşi, este implementat cu succes în forţele armate.

 

La rîndul său, principalul navigator al Forţelor Militare Maritime, Eduard Luik, a comunicat că pe navele de luptă ruseşti sînt implementate sisteme de navigaţie topografice „Marker”, „Alaska”, „Segment”, care permit automatizarea, practic, în întregime a conducerii navei.

 

GLONASS este un sistem de poziţionare globală prin satelit, destinat bazelor terestre, maritime şi cosmice. Sistemul a fost dat în exploatare în anul 1993. Accesul la semnalele de navigaţie civile ale sistemului GLONASS sînt oferite consumatorilor ruşi şi străini în orice punct al planetei, gratuit şi fără restricţii.
 

Sursa: РИА Новости

Publică un comentariu nou

CAPTCHA
Vă rugăm să răspundeţi la întrebare pentru a evita SPAM-ul
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.