SOLICITAREA VIZEI AMERICANE PENTRU CETĂŢENII MOLDOVENI

26.03.2012

Obţinerea vizei americane a devenit un proces greu petru cetăţenii moldoveni din motiv că aceştea nu sunt informaţi cu privire la toate procedurile existente.

 

Toţi solicitanţii de viză temporară sunt consideraţi imigranţi pînă cînd, demonstrează ofiţerului consular că nu au intenţia să emigreze în Statele Unite.

 

Pentru a se bucura de privilegiul unei călătorii în Statele Unite, străinii au responsabilitatea de a dovedi că se vor întoarce din această ţară înainte ca viza turistică sau de student să le fie acordată.

 

Legea americană a imigraţiei obligă ofiţerii consulari să privească fiecare solicitant de viză ca un potenţial imigrant pină în momentul cînd acesta dovedeşte contrariul.

 

În momentul în care se solicită viza, sunt necesare următoarele acte: paşaportul; cererea de viză cu pagina de confirmare generală tipărită după completarea integrală; 1 fotografie 5x5 cm color pe fundal alb, făcută în ultimele şase luni; cazier judiciar şi chitanţă de achitare a taxei consulare. Adiţional se mai prezintă şi alte acte în funcţie de scopul călătoriei şi tipul vizei.

 

Legăturile puternice cu ţara de origine sunt elemente care atîrnă greu în balanţă în favoarea acordării vizei. Ele includ proprietăţile imobiliare sau mobiliare, legăturile de familie, locul de muncă, educaţia etc.


Se recomandă ca pe întreaga durată a şederii în Statele Unite să se păstreze scopul care a fost declarat la data obţinerii vizei de intrare.

 

 

Sursa: Viza.md

Publică un comentariu nou

CAPTCHA
Vă rugăm să răspundeţi la întrebare pentru a evita SPAM-ul
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.