STRĂINII CARE SE VISEAZĂ CETĂŢENI AI MOLDOVEI, VOR FI ASTĂZI TESTAŢI

14.03.2012
Foto:  tv7.md

Străinii care intenţionează să obţină cetăţenia Republicii Moldova, vor susţine astăzi, 14 martie, proba lingvistică dar şi cea de cunoaştere a prevederilor Constituției . Examenul va avea loc în incinta Universităţii de Stat din Moldova, bl.4, et. II, sala 222. La ora 13.00 candidaţii vor susţine proba de cunoaştere a prevederilor Constituției Moldovei, iar la ora 14.00, ei vor susţine proba lingvistică.

 

Pentru testarea din acest an s-au înscris 42 de persoane din Siria, Kuweit, Palestina, Iordania, Congo, Egipt, Georgia, Armenia, Uzbekistan, Azerbaijan, Liban, Turkmenistan, Kazahstan, Irak, România, Rusia, Ukraina. La examen va asista şi Viceministra Educaţiei, Loretta Handrabura.


Reamintim că în anul 2010, pentru susţinerea examenele de cunoaştere a prevederilor Constituţiei RM şi a limbii de stat, s-au înregistrat 120 de cetăţeni străini. În anul 2011 au fost depuse 67 de cereri. 44 de candidaţi au susţinut ambele probe. 13 candidaţi nu au susţinut proba de cunoaştere a Constituţiei RM, iar 10 candidaţi nu au susţinut proba lingvistică.

 

 

Sursa: tv7.md

Publică un comentariu nou

CAPTCHA
Vă rugăm să răspundeţi la întrebare pentru a evita SPAM-ul
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.