SUA: TAXA CONSULARĂ PENTRU VIZELE DE INTRARE A FOST MAJORATĂ

31.03.2012
Foto: usa.ua

Departamentul de Stat al SUA  a anunţat despre majorarea taxei consulare pentru examinarea dosarelor din partea cetăţenilor altor state la eliberarea vizelor temporare.

 

După cum s-a menţiona  în comunicat, toate categoriile de viză, eliberarea cărora nu necesită un demers special, costul serviciului va constitui de acum încolo 160 de dolari şi nu 140. Sub incidenţa acestei decizii, ajung  printre altele, vizele  turistice, pentru jurnalişti, oameni de afaceri, studenţi, participanţii programelor de schimb, membri ai echipajelor, dar şi vizele de tranzit.

 

Pentru majoritatea altor tipuri de vize, printre care cele eliberate sportivilor, personalităţilor din domeniul culturii, slujitorilor de cult, persoanelor angajate temporar, taxa consulară se va mări de la 150 la 190 de dolari.

 

Todată însă s-a micşorat taxa pentru vizele mirilor şi mireselor (de întregire a familiei): de la 350 pînă la  240 dolari. Potrivit surselor din cadrul Departamentului de Stat, instituţia a fost nevoită să opereze majorarea taxelor, pe motiv că sumele încasate la momentul actual pentru eliberarea vizelor nu acoperă cheltuielile suportate de  către Departamentul de Stat la procesarea dosarelor. Modificările urmează să intre în vigoare în termen de 15 zile.

 

Sursa: turizm.ru