UCRAINA VA PERMITE MOLDOVENILOR SĂ CĂLĂTOREASCĂ ÎN RUSIA

23.04.2014
Foto: trm.md

Autoritățile Ucrainei și Rusiei au reușit să depășească contradicțiile legate de circulația trenurilor între cele două state. Astfel, circulația trenurilor de pe ruta Chișinău-Moscova-Chișinău va fi reluată de la 1 iunie 2014, relatează NOI.md cu referire la ITAR-TASS.

 


Potrivit sursei citate, în cadrul consultărilor ruso-ucrainene de zilele trecute s-a convenit asupra reluării pe 1 iunie a circulației trenurilor spre Moscova și Minsk, inclusiv din Moldova, biletele fiind puse în vînzare de la 1 mai.

 


Ministerul Transporturilor și Infrastructurii Drumurilor al Republicii Moldova a confirmat că în cadrul consultărilor ruso-ucrainene părțile au fost de acord că circulația trenurilor nu trebuie sistată. ÎS „Calea Ferată din Moldova” urmează să primească pînă pe 25 aprilie o înștiințare oficială privind decizia luată în cadrul consultărilor.

 


Anterior s-a anunțat despre stoparea vînzării biletelor la trenurile care circulă din Chișinău în direcția Rusiei, după ce partea ucraineană a declarat despre necesitatea de a sista, începînd cu 27 mai 2014, vînzarea biletelor la toate trenurile care tranzitează teritoriul Ucrainei, din cauză că nu a fost coordonat orarul de circulație a trenurilor din Rusia în Crimeea.

 


Astfel, începînd cu 27 mai, urma să fie sistată circulația a trei trenuri de pe ruta Chișinău-Moscova-Chișinău (nr. 48, 342 și 65), dintre care două trenuri moldovenești și unul rusesc (Chișinău – Sankt Petersburg – Chișinău).

 

 

Sursa: Noi.md

Publică un comentariu nou

CAPTCHA
Vă rugăm să răspundeţi la întrebare pentru a evita SPAM-ul
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.