UE PREGĂTEȘTE CENZURA INTERNETULUI

30.01.2012
Foto: geekosystem.com

Accesul facil la o serie extinsă de date cu caracter personal reprezintă, alături de încălcarea drepturilor de autor, marea problema a Internetului, iar acest lucru nu putea scăpa nici din atenția oficialilor europeni.


Sub pretextul "consolidării dreptului la confidențialitate pe Internet și a dezvoltării economiei digitale a Europei", comisarul pentru Justiție, Viviane Reding, care deține și funcția de vicepreședinte al Comisiei Europene, a inițiat o amplă reformă a normelor comunitare în materie de protecție a datelor.


Actuala legislație europeană în domeniu datează din 1995, cînd mai puțin de 1% dintre europeni utilizau Internetul. Astăzi, în 13 din cele 27 de state membre UE, Internetul are un grad de penetrare de peste 70%. Dintre acestea, în Olanda, Luxemburg și Suedia peste 90% din populație are acces la Internet.


Numai în Germania, Marea Britanie, Franța, Italia, Spania și Polonia există aproximativ 260 de milioane de utilizatori de Internet, echivalentul a jumătate din întreaga populație a Uniunii Europene.


Din 1995 încoace a crescut nu doar numărul de utilizatori, dar s-a schimbat radical și modul în care datele cu caracter personal sînt colectate, accesate si utilizate.


 Sursa: ziare.com

Publică un comentariu nou

CAPTCHA
Vă rugăm să răspundeţi la întrebare pentru a evita SPAM-ul
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.