UN ORAŞ MARE DIN CALIFORNIA A INTRAT SUB PROTECŢIA LEGII FALIMENTULUI

29.06.2012
Foto: ineedstorage.com

Oraşul Stockton din statul California a devenit cel mai mare oraş din istoria Statelor Unite care a depus actele pentru a intra sub protecţia Legii falimentului.


Oficiali locali au declarat că nu au reuşit să ajungă la un acord cu creditorii oraşului pentru restructurarea datoriilor în valoare de 90 milioane de dolari.


Corespondenţi de presă relevă că Stockton a înregistrat o scădere vertiginoasă în ceea ce priveşte veniturile, după ce piaţa sa funciară s-a prăbuşit.


Consiliul oraşului a votat depunerea cererii de intrare în faliment, joi, 28 iunie. "Aceasta decizie a fost cea mai dureroasă pe care a trebuit să o luăm vreodată", a declarat primarul oraşului Ann Johnston. Stockton este al doilea mare oraş după Cleveland, Ohio, care intră în faliment. Acesta a intrat sub protecţia Legii falimentului în 1979.


Stockton, situat la 144 km est de San Francisco, are o populaţie de 290.000 de locuitori şi a fost afectat grav de prăbuşirea pieţei imobiliare.


În ultimii trei ani, liderii oraşului au impus tăieri de costuri semnificative pentru a acoperi deficitele care se ridică la 90 milioane de dolari. Au fost reduse efectivele poliţiei cu un sfert, cu o treime – cele de pompieri şi concediaţi 40% din angajaţii din sectorul public.


Rata şomajului şi infracţionalitatea sînt la cotele cele mai înalte. Peste 15% din locuitori oraşului nu au un loc de muncă, iar în ceea ce priveşte infracţionalitatea, anul trecut au avut loc 58 de crime, iar anul acesta 31. Numărul de poliţişti a scăzut de la 441 în 2008, la 317 în prezent.


Mike Brooking, 50 de ani, născut în Stockton, proprietar de cafenea, consideră că vina pentru situaţia în care se află oraşul o poartă autorităţile. Acesta spune că s-au plătit sume nesimţit de mari pentru pensii şi asigurări medicale.


Stockton s-a clasat pe primul loc într-un top al celor mai mizere oraşe din America în 2010. Anul trecut s-a clasat pe locul 11.


Sursa: capital.ro
 

Publică un comentariu nou

CAPTCHA
Vă rugăm să răspundeţi la întrebare pentru a evita SPAM-ul
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.