(VIDEO) OFERTE DE MUNCA IN CANADA PENTRU MUNCITORI IN AGRICULTURA

12.05.2015
 

Potrivit anunțului postat pe un site de joburi, sînt scoase la concurs 50 de locuri de muncă.

 

Sînt căutați muncitori pentru ferme de legume și fructe, scrie greatnews.ro.

 

Cunoașterea limbii engleze NU este obligatorie, dar reprezintă un avantaj. Se oferă contract pe durata de patru ani și condiții de lucru și salarizare identice cu cele oferite muncitorilor canadieni din domeniul agricol.

 

Cei interesați pot aplica pînă la 29 mai. Doritorii găsesc toate detaliile despre acest loc de muncă AICI.

 

La rîndul său, portalul Viza.md vă propune să luați cunoștință de următorul material video care conține sfaturi utile pentru cei care aleg calea angajării în străinătate prin intermediari.

 

 

 

Totodată, Viza.md reamintește cele 7 indicii cum să nu vă lăsați păcăliți de agenții:

 

1. Verificați dacă agenția la care apelați are licență. Cum? Foarte simplu – cereți să vi se arate documentul. Mai mult, verificați de sine stătător statutul licenței. Intrați pe această pagină a Camerei de Licențiere și introduceți denumirea firmei respective.

 

2. Rugați să vi se arate ce țări sînt înscrise în licență. De exemplu compania vă propune locuri de muncă în PoloniaIsrael și Portugalia (țările fiind numite aleatoriu), iar în licență sînt indicate doar Polonia și Israelul. Ce înseamnă asta? Asta înseamnă că agenția nu propune locuri de muncă în Portugalia conform prevederilor legale și aveți tot dreptul să sesizați Camera de Licențiere în privința faptului dat. Deci, în licența agențiilor de recrutare private trebuie indicată FIECARE țară în care își propune serviciile de plasare în câmpul muncii.

 

3. Mai mult decît atît, în licență trebuie să fie indicați și partenerii de peste hotare, adică numele deplin, adresa și datele de contact ale persoanelor juridice (de ex. alte agenții de recrutare sau chiar companiile angajatoare din străinătate) cu care acestea au încheiat contracte de cooperare.

 

4. ATENȚIE! Nici o companie privată NU are dreptul să perceapă taxe de la cetățeni pentru serviciile de plasare în câmpul muncii peste hotare. În cazul în care, totuși, vi se cere să efectuați anumite plăți (de exemplu pentru obținerea vizei de muncă), cereți OBLIGATORIU bonul de casă unde este indicat exact serviciul și/sau produsul pentru care ați achitat.

 

5. Nici o companie nu poate trimite pe nimeni peste hotare fără un contract individual de muncă. Vă recomandăm cu insistență să citiți CLAUZELE MINIME pe care trebuie să le aibă un asemenea contract conform legislației în vigoare. Informația este disponibilă la compartimentul FAQ sau AICI.

 

6. IMPORTANTViza de muncă NU se eliberează, înainte ca acest contract individual de muncă să fie înregistrat la Agenția Națională pentru Ocuparea Forței de Muncă (ANOFM). Cum puteți afla dacă a fost sau nu înregistrat? Simplu – prin ștampila ANOFM aplicată pe acest document. În cazul în care aceasta lipsește, agenția este obligată să vă informeze, iar Dvs. deja sunteți responsabil să înregistrați de sine stătător contractul la acea Agenție Teritorială de Ocupare a Forței de Muncă, la care sunteți atribuit conform vizei de reședință din buletinul de identitate.

 

7. Cît privește deținerea pașaportului românesc. ÎN NICI UN CAZ aceasta nu poate fi o condiție obligatorie a agențiilor private de recrutare din Republica Moldova. E și logic. Conform legislației, orice companie din Moldova care prestează servicii de angajare în câmpul muncii peste hotare își desfășoară activitatea – de la sine înțeles – pentru cetățenii Republicii Moldova. Iată de ce anunțurile de genul ”pașaport românesc obligatoriu” sau ”locuri de muncă pentru cei care au pașapoarte românești” ar trebui să vă trezească suspiciuni. Totuși, deținerea pașaportului românesc poate fi solicitată, dar numai ca o condiție opțională întru facilitarea obținerii vizei de muncă.

 

Portalul Viza.md reamintește despre existența Centrului de Apel Piața Muncii

0 8000 1000 – apel gratuit din Republica Moldova

+373 22 838 414 – apel taxabil din străinătate

 

Apelurile pot fi efectuate de luni până vineri între orele 8:30 și 15:30. Paginile autorizate ale Agenției Naționale pentru Ocuparea Forței de Muncă: angajat.md; anofm.md

 

Sursa: Viza.md
 

Publică un comentariu nou

CAPTCHA
Vă rugăm să răspundeţi la întrebare pentru a evita SPAM-ul
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.