VIZA DE MONTSERRAT POATE FI OBŢINUTĂ ON-LINE

05.09.2012
Foto: satellitemapa.com

Autorităţile din Montserrat au implementat un sistem on-line de obţinere a vizelor de intrare. O astfel de viză nu presupune o vizită la consulatul Marii Britanii (Montserrat este un teritoriu britanic de peste mări) sau un autocolant special în paşaportul turistului. Ea este în întregime perfectată în internet. Termenul ei de valabilitate – un an de la eliberare. Viza permite intrarea multiplă pe teritoriul Montserrat-ului. Acum deciziile privind vizele sunt luate în decurs de 24 ore (anterior turiştii aşteptau viza7-10 zile). Pentru perfectarea vizei on-line e nevoie de paşaportul, valabil pe toată perioada călătoriei, şi cardul bancar. Taxa de viză constituie $50 şi se achită numai prin intermediul cardului VISA, MasterCard, American Express. În cazul refuzului de eliberare a vizei, taxa nu se restituie.


Perfectarea cererii on-line pe site-ul serviciului imigraţie al ţării durează în mediu 5-10 minute. Chestionarul este completat în engleză, el conţine chestiuni privind numele, prenumele, data naşterii solicitantului, data eliberării şi expirării paşaportului, locul eliberării acestuia, locul naşterii, locul de trai (este selectat din listă), adresa solicitantului, adresa electronica, adresa unde va locui pe insula Montserrat (denumirea hotelului sau adresa invitatorului). Apoi trebuie să introduceţi datele cardului de credit. Şi să aşteptaţi eliberarea vizei. În cazul cînd, pentru a decide, secţia vize va avea nevoie de careva acte suplimentare (spre exemplu, scrisoarea-invitaţie ori rezervarea hotelului) solicitantul va primi respectivul mesaj pe adresa electronică, indicată la completarea chestionarului.

 

Actele se depun, la fel, în formă electronică. Pentru copii este completat un chestionar aparte, şi se eliberează o viză aparte. După completarea chestionarului on-line şi achitarea taxei, pe adresa electronică a solicitantului va veni o scrisoare cu numărul de identificare şi confirmarea achitării. Folosind acest număr, puteţi urmări soarta cererii. Cum numai cererea va fi acceptată de serviciul imigrare din Montserrat, turistul, introducînd codul de identificare, va vedea pe site imaginea grafică a vizei (formularul de viză) cu datele solicitantului, numărul vizei, data eliberării ei şi termenul de valabilitate. Avizul şi formularul vizei va fi expediat la poşta electronică a solicitantului. Formularul trebuie dat la tipar – pentru a-l prezenta la ambarcarea în avion ori pe vapor.

 

Insula Montserrat este un teritoriu britanic de peste mări, face parte din grupul insulelor Antile din Caraibe. Insula oferă posibilităţi excelente pentru turismul ecologic. Aici se poate zbura cu elicopterul deasupra vulcanului, se pot face scufundări sau urmări viaţa păsărilor din păduri.


Sursa: Travel.ru
 

Publică un comentariu nou

CAPTCHA
Vă rugăm să răspundeţi la întrebare pentru a evita SPAM-ul
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.