VIZA NAŢIONALĂ CROATĂ VA NECESITA ACELEAŞI DOCUMENTE CA ŞI CEA SCHENGEN

24.01.2013
Foto: blogspot.com

Consulul General al Croației în Rusia Domagoj Lulich a adus la cunoştinţa tuturor, că lista de documentelor pentru obţinerea vizei naționale croate va fi similară cu cea necesară pentru a obține o viză Schengen. În plus, Consulatul Croației va cere un voucher de la partenerul croat. Vă reamintim, că la 1 iulie 2013 Croația va deveni membră a Uniunii Europene, iar din acel moment, în țară vor exista două tipuri de vize naționale - A (Viza de tranzit aeroportuar) și C (Viză de scurtă şedere pentru o perioadă care să nu depășească 90 de zile pe parcursul a jumătate de an), care va funcţiona exclusiv pe teritoriul republicii.


Viza de tip C se va elibera în următoarele scopuri: călătorii turistice, de afaceri, culturale sau vizite personale, sport, tratament. Cetăţenii ruşi îşi vor putea perfecta vize pentru o singură intrare în ţară, pentru două intrări, dar şi vize pentru intrări multiple, valabile pentru perioada călătoriei sau pentru 5 ani.


Între timp, pînă la intrarea Croației în Uniunea Europeană va funcţiona regimul fără vize pentru ședere pe termen scurt în ţară și de tranzit pe teritoriul său pentru cetățenii străini, care au vize de şedere Schengen valabile în ţară, vize Schengen de tip "C" sau vize naţionale multiple de tip "D", eliberate de către țările-participante la Acordul Schengen.


Trebuie să remarcăm faptul că, după Croația statutul de trecere fără vize a graniţei pentru cetăţenii ruşi îl va pierde și Muntenegru. La 22 ianuarie, Parlamentul European a declarat că de la începutul negocierilor de aderare la UE din 29 iunie 2012, Muntenegru se îndreaptă activ spre aderarea la Uniunea Europeană, îndeplinind toate procedurilor prevăzute la timp.

 

Sursa: visa4.ru
 

Publică un comentariu nou

CAPTCHA
Vă rugăm să răspundeţi la întrebare pentru a evita SPAM-ul
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.