Poşta
Înregistrare Aţi uitat parola?

(DOC) CIRCA 36 LA SUTĂ DINTRE MOLDOVENI AU PRIMIT REFUZ DE VIZĂ ÎN SUA

27.12.2016
Circa 36 la sută dintre moldoveni au primit refuz de viză în SUA
 

Potrivit rezultatelor anului 2016, 36,35 la sută dintre cetățenii Republicii Moldova au primit refuz de viză în SUA. Acest lucru rezultă din datele statisticile publicate pe site-ul Departamentului de Stat al SUA.

 

Este vorba despre vize de tip „B” pentru turism și afaceri. Judecînd după datele statistice publicate pe site-ul Departamentului de Stat al SUA, cele mai multe refuzuri au primit cetățenii din Cuba (82 la sută), Afganistan (73,8 la sută) și Bangladesh (62,82 la sută). Pe de altă parte, deținătorii pașapoartelor de Liechtenstein, San Marino, Oman, Elveția, Israel și Qatar obțin viza americană de tip „B” aproape în toate cazurile.


Reamintim că există mai mulți factori care pot influența eliberarea vizei americane, precum procesarea administrativă suplimentară în unele cazuri separate sau aplicația pentru obținerea vizei incomplete. Solicitanții de viză în SUA trebuie să-și planifice călătoria cu mult timp înainte de presupusa plecare și să solicite viza în prealabil.


Decizia privind refuzul vizei în SUA nu este una definitivă. Ofițerul consular va reexamina refuzul în cazul în care solicitantul va furniza dovezi suplimentare și convingătoare ale legăturilor sale în afara Statelor Unite. Pentru a face acest lucru, solicitantul va trebui să apeleze la Ambasadă pentru a obține informații cu privire la procedura de solicitare repetată a vizei.


Unii solicitanți nu vor putea pretinde eliberarea vizei, indiferent de numărul de cereri depuse, în cazul în care situația lor personală, profesională sau financiară nu s-a schimbat semnificativ din momentul depunerii cererilor.


Vă recomandăm să examinați minuțios situația personală. Înainte de solicita în mod repetat o viză, este util să răspundeți la următoarele întrebări:


- Am expus exact situația?


- Ofițerul consular nu a omis ceva?


- Există vreo informație suplimentară care mă va ajuta să dovedesc relațiile puternice și locul de ședere permanentă în afara SUA?


!!! Țineți cont de faptul că posibil veți fi obligat să achitați taxa consulară la fiecare solicitare a vizei, indiferent dacă viza este sau nu eliberată.

Nu procurați bilete pînă la obținerea vizei!

 

Ambasada SUA în Republica Moldova vă recomandă să nu procurați bilete sau să perfectați actele de călătorie pînă la eliberarea vizei. Deținerea unor bilete de avion în SUA achitate în avans nu va fi un factor decisiv pentru ofițerul consular.

 

Top-lista motivelor de refuz de viză în SUA poate fi accesată aici.

Publică un comentariu nou