JAPONIA INTRODUCE VIZE PE UN TERMEN DE CINCI ANI

06.01.2017
Japonia introduce vize pe un termen de cinci ani
 

Japonia introduce pentru deținătorii de pașapoarte rusești vize pe un termen de cinci ani. Astfel, începînd cu 1 ianuarie 2017, Rusia și Japonia au simplificat procedura de eliberare a vizelor pentru călătoriile reciproce ale cetățenilor din ambele state. Potrivit MAE al FR, Rusia și Japonia pun în aplicare măsuri orientate spre simplificarea regimului de vize pentru cetățenii ambelor țări.

 

Pentru cetățenii ruși va fi majorat pînă la cinci ani termenul de valabilitate al vizelor cu intrări multiple pentru călătorii scurte, oferindu-li-se posibilitatea de ședere neîntreruptă de pînă la 90 de zile, precum și vor fi perfectate vize cu intrări multiple, cu un termen de pînă la trei ani, vize pe termen scurt, cu ședere neîntreruptă de pînă la 30 de zile, inclusiv pentru călătorii în scopuri turistice. În plus, a fost anulată cerința pentru existența obligatorie a unui garant în Japonia, în cazul unei călătorii individuale.

 

La rîndul său, serviciul consular rus va elibera cetățenilor japonezi vize turistice cu intrări multiple (inclusiv în cazul în care scopul călătoriei este „turism în scopuri bine determinate”) pe un termen de pînă la 6 luni, vize multiple private, pe un termen de pînă la un an, precum și vize multiple de afaceri sau umanitare pe un termen de pînă la cinci ani.

 

„Partea rusească este pregătită să reia cooperarea pentru liberalizarea ulterioară a regimului de vize, inclusiv pînă la eliminarea vizelor pentru călătoriile reciproce ale cetățenilor ambelor țări și este dispusă pentru susținerea unei discuții constructive a proiectelor acordurilor în acest sens, transmise părții japoneze anterior”, scrie în comunicatul Ministerului Afacerilor Externe al Rusiei.

 

Condițiile de călătorie pentru deținătorii de pașapoarte moldovenești pot fi găsite aici.
 

Publică un comentariu nou

CAPTCHA
Vă rugăm să răspundeţi la întrebare pentru a evita SPAM-ul
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.