RUSIA VA PERFECŢIONA MECANISMUL DE CONTROL AL INTRĂRII ŞI ŞEDERII MIGRANŢILOR

10.01.2017
Rusia va perfecţiona mecanismul de control al intrării şi şederii migranţilor
 

Mecanismul de control al intrării şi şederii migranţilor în Federația Rusă trebuie perfecţionat. Acest fapt a fost specificat de Olga Kirilova, şefa Direcţiei principale pentru problemele migranţilor (DPPM) a MAI al Rusiei.

 

„Cetăţenii străini pot intra şi ieşi din ţară cu respectarea obligatorie a cerinţelor legislaţiei în vigoare. Realizarea legilor adoptate în ce priveşte contracararea migraţiei ilegale şi activităţii ilegale de muncă a migranţilor a contribuit la dezvoltarea pozitivă a situaţiei migraţionale. Totodată, noi trebuie să înţelegem cine vine la noi, de unde şi cu ce scopuri. În legătură cu aceasta, trebuie perfecţionat mecanismul controlului intrării şi şederii cetăţenilor străini în FR”, a spus ea.

 

Olga Kirilova a adăugat că instrumentele principale pentru organizarea muncii de contracarare a migraţiei ilegale există, iar sporirea eficienţei ei va contribui la consolidarea eforturilor şi coordonarea activităţii tuturor instituţiilor interesate.


Funcționara a menţionat că în anul 2015 a fost adoptată Legea cu privire la interzicerea intrării în ţară a cetăţenilor străini care au încălcat de mai multe ori cerinţele legislaţiei migraţiei. „Ca rezultat al instituirii acestei norme a legii, intrarea în Rusia a devenit imposibilă pentru 1,7 mil. cetăţeni străini. Aceste procese au dus la faptul că în doi ani a crescut considerabil numărul de cetăţeni străini care au comis contravenţii administrative latente şi durabile, dar nu au ajuns în vizorul organelor de drept şi faţă de ei a devenit posibilă aplicarea măsurilor de influenţă de stat, inclusiv expulzarea peste hotarele FR, deportarea sau readmisia”, a specificat reprezentanta MAI.
 

Publică un comentariu nou

CAPTCHA
Vă rugăm să răspundeţi la întrebare pentru a evita SPAM-ul
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.