CANDU SE VA ÎNTÎLNI CU DIASPORA MOLDOVENEASCĂ DIN TURCIA

12.09.2017
Candu se va întîlni cu diaspora moldovenească din Turcia
 

Președintele Parlamentului, Andrian Candu, va efectua în perioada 12-14 septembrie o vizită în Republica Turcia, la invitația omologului său, Ismail Kahraman.

 

Candu este însoțit de președintele Adunării Populare a UTA Găgăuzia, Vladimir Cîssa. Din delegația parlamentară mai fac parte vicepreședintele Comisiei juridice, numiri și imunități, președintele Grupului de prietenie Republica Moldova – Republica Turcia, Anatolie Zagorodnîi, deputații Nicolai Dudoglo și Nae-Simion Pleșca.

 

Vizita în capitala Turciei va începe cu depuneri de flori la Mausoleul Anıtkabir din Ankara, construit în cinstea lui Mustafa Kemal Ataturk, fondatorul Turciei moderne şi primul preşedinte al Republicii. Candu și omologul său vor discuta despre fortificarea relațiilor moldo-turce pe dimensiunea parlamentară, a organizațiilor internaționale, dar și despre colaborarea eficientă cu autoritățile UTA Găgăuzia pe platforma legislativului.

 

Programul vizitei mai include și o recepție oficială dedicată aniversării a 26-a a independenței Republicii Moldova, în cadrul căreia președintele Parlamentului se va întîlni cu diaspora și corpul diplomatic al Republicii Moldova acreditat la Ankara.

 

Republica Turcia este unul dintre principalii parteneri economici ai țării noastre, dar și donatori. Prin intermediul Agenției Turce de Colaborare și Coordonare (TIKA), în Moldova au fost implementate proiecte în valoare de 30 de milioane de dolari SUA în domenii precum alimentarea cu apă potabilă, igienă, sănătate, educație ș.a.

 

Sursa: noi.md

Publică un comentariu nou

CAPTCHA
Vă rugăm să răspundeţi la întrebare pentru a evita SPAM-ul
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.