DIASPORA DIN PORTUGALIA A OBȚINUT PREMIUL MARE ÎN CADRUL UNUI FAIMOS CONCURS (FOTO)

28.09.2017
Diaspora din Portugalia a obținut Premiul Mare în cadrul unui faimos concurs
 

Cătălina și Nicoleta Săndulescu, două artiste tinere originare din Orhei și stabilite de cîțiva ani în Portugalia, au obținut duminică Premiul Mare și Premiul de Onoare în cadrul faimosului concurs „Infante D. Luís às Artes”, aflat la cea de-a doua ediție.


Premiul Mare al concursului portughez „Infante D. Luís às Artes" a fost acordat Cătălinei Săndulescu la categoria „Sculptură", iar Nicoleta Săndulescu a obținut Premiul de Onoare la categoria „Pictură", iar festivitatea de premiere s-a desfășurat duminică, 24 septembrie 2017, la Edifício do Cais da Vala, Salvaterra de Magos.


Vestea bună despre succesul celor două tinere artiste originare din Moldova a dat-o Stella Verega, care a împărtășit bucuria obținerii de către Nicoleta Săndulescu a Premiului Mare „Regina Isabel de Bragança" pentru pictură.


Sculptura care i-a adus Cătălinei Săndulescu Marele Premiu „Infante D. Luís às Artes" a fost realizată din inele de fier, unite prin sudură și este compusă din două piese - cea mai mare are înălțimea de 1metru și 90 de centimetri, iar cea mai mică - de 86 cm. Până să obțină acest Mare Premiu, Cătălina a obținut un certificat de sudor ca să-și poată executa singură lucrările.

 

Sursa: stiripozitive.eu
 

Publică un comentariu nou

CAPTCHA
Vă rugăm să răspundeţi la întrebare pentru a evita SPAM-ul
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.