ÎN RUSIA AU ÎNCEPUT SĂ FIE PERCEPUTE TAXE DE STAȚIUNE

16.07.2018
 

Hoteluri, sanatorii și pensiuni din cinci municipii de pe teritoriul regiunii Krasnodar au început,de luni, să perceapă taxa de stațiune de la turiști - 10 ruble de persoană pe zi, a comunicat pentru jurnalişti guvernatorul Veniamin Kondratiev.

 

"Pentru oaspeți, taxa este de 10 ruble pe zi - în acest an am stabilit plata minimă. Aceasta va fi percepută direct în pensiuni, hoteluri și sanatorii", a spus șeful regiunii. Kondratiev a reamintit că locuitorii din Kuban nu vor achita taxa de staţiune. "În plus, de această taxă au fost scutite 19 categorii preferențiale de cetățeni: săracii, persoanele cu dizabilități, participanți la Marele Război pentru Apărarea Patriei, veterani ai operațiunilor militare", a adăugat el. Fondurile strînse de la turiști, în totalitate, vor fi trimise bugetelor municipalităților, a spus Kondratiev. Cheltuielile-țintă vor fi monitorizate de Fondul pentru Dezvoltarea Infrastructurii Stațiunilor Balneare, creat în regiune, precum și de Consiliul Public de pe lîngă acest Fond. "Banii adunaţi vor fi transferați integral municipalităților, de unde au fost colectaţi. Aș dori să subliniez că taxa de stațiune va rezolva problemele din industria stațiunilor balneare, de aceea fondurile vor fi utilizate numai pentru dezvoltarea infrastructurii turistice: amenajarea parcurilor și a scuarurilor, a plajelor, plantarea noilor spaţii verzi. 

 

Orașele și raioanele stațiunii pregătesc, de asemenea, propunerile lor pentru folosirea eficientă a fondurilor", a declarat guvernatorul. Venitul din taxele de staţiune preconizat pentru anul 2018 va constitui, conform estimărilor, 70 de milioane de ruble. "Aceasta este, bineînțeles, o sumă mică, dar şi aceasta va ajuta la menţinerea stațiunilor în stare bună. Începem experimentul numai de la mijlocul verii. În anul următor vor fi de două ori mai multe venituri", a subliniat șeful regiunii.

Publică un comentariu nou

CAPTCHA
Vă rugăm să răspundeţi la întrebare pentru a evita SPAM-ul
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.