10 NEAJUNSURI ALE TRAIULUI ÎN CANADA

16.08.2018
 

Imigranții care s-au stabilit în Canada menționează că în ciuda frumuseții acestei țări și a unui nivel înalt de trai, ea are numeroase neajunsuri despre care e bine de știut

 

Ei și-au expus observațiile sale pe canalul youtube.com, specificînd că după sosirea în Canada la început aproape toate par ideale, însă cu timpul începi să înțelegi că aici totuși sînt multe neajunsuri. Spargerea stereotipurilor: Se întorc acasă din străinătate ca să se stabilească Astfel, printre primele se specifică o concurență mare pe piața de muncă. Imigranții menționează că piața muncii în Canada este foarte solicitată, mediul concurențial în care urmează să activezi este foarte agitat.

Deoarece această țară tinde să găzduiască cele mai bune persoane din toată lumea, locuind în Canada poți să simți că căutarea unui post de muncă este dificilă din cauza faptului că un număr mare de oameni doresc să muncească în posturi înalt calificate și foarte bine plătite. Termenul standard de căutare a unui loc de muncă în Canada este de 3-6 luni.

 

Acest lucru este menționat de toți specialiștii de selecție a personalului și poate fi resimțit pe propria piele. Bineînțeles că poți găsi un post mai repede, în funcție de oraș și profesie, dar în ansamblu atunci cînd cauți un job trebuie să ai o calificare înaltă, cunoștințe bune, diverse certificate și toate cele necesare pentru a se încadra în piața muncii și a găsi o slujbă bună și bine plătită. Noi.md lansează un nou proiect – „Nicăieri nu-i ca acasă” Al doilea moment negativ imigranții numesc medicina, problemele cu asistența medicală în Canada. Unii califică medicina în Canada drept foarte proastă, menționînd prețul înalt al medicamentelor și perioada lungă de așteptare în rînd la operație. Uneori oamenii așteaptă intervenția un an sau doi ani.

 

Dacă viața bolnavului nu este în pericol, acesta poate să aștepte intervenția o perioadă foarte îndelungată. În clinici sînt cozi foarte mari. Pentru ca să faci o investigație, o diagnostică serioasă, trebuie să treci pe la medicul de familie de cîteva ori și să dovedești că această investigație este într-adevăr necesară. Imigranții cu o mare experiență de viață susțin că al treilea minus evident al traiului în Canada este accesul liber la droguri obișnuite și cele ușoare, inclusiv marijuana. Canada este una dintre puținele țări în care a fost legalizată complet marijuana. În această țară drogurile sînt accesibile, începînd cu școala și, cu regret, practic nu există nici un adolescent care nu ar încerca vreun drog ușor sau periculos în timpul studiilor la școală.

 

Experții explică acest lucru prin faptul că nivelul veniturilor populației este înalt și copiii pot cumpăra orice își doresc. Poliția încearcă să lupte cu traficul de droguri, dar folosește metode prea blînde, de aceea în țară sînt mulți dealeri de droguri și la dorință adolescenți pot face ușor rost de ele. Al patrulea neajuns al traiului în Canada este numit prețul înalt la imobil care este unul dintre cele mai scumpe în lume. Astfel, Vancouver face parte din top-3 cele mai scumpe orașe din lume după prețul imobilului. În Canada sînt impozite pe imobil și plăți comunale foarte înalte. Nu toți pot să-și permită să procure aici o casă sau să ia un credit ipotecar. Uneori salariul este insuficient pentru a acoperi cheltuielile legate de imobil. Mulți dintre cei care sosesc iau în chirie locuințe ieftine, apartamente mici și nu tocmai confortabile, în care te simți ca într-un motel ieftin. În aceste blocuri sînt coridoare lungi, înguste și întunecate și apartamente mici prin părți. 5 cauze de ce nu voi pleca din Moldova Po locul cinci al neajunsurilor traiului în Canada se află serviciile de telefonie și zborurile scumpe. Imigranții menționează prețul înalt al telefoniei mobile, internetului, zborurilor cu avionul. În comparație cu alte țări, chiar cu SUA, telefonia mobilă în Canada este foarte scumpă. Cunoscătorii susțin că cheltuielile pentru serviciile de telefonie mobilă pentru trei telefoane se ridică la 170 de dolari/lună. Serviciile de Internet costă 85 dolari/lună. Biletele de avion sînt destul de scumpe, deoarece în Canada piața transportului aerian este monopolizată și împărțită între două companii aeriene care stabilesc prețurile zborurilor. Uneori prețul unui zbor în Vancouver poate fi mai înalt decît în Miami sau Houston (SUA). Al șaselea neajuns al traiului în Canada este clima care nu se potrivește tuturor, deoarece diferă foarte mult în diverse orașe și regiuni.

 

Astfel, la Calgary clima se deosebește foarte mult de clima la Vancouver sau Toronto. Și fiecare persoană trebuie să-și aleagă după preferințe, deoarece condițiile climaterice sînt absolut diferite. Imigranții din spațiul post-sovietic consideră că al șaptelea moment negativ al traiului în Canada este toleranța excesivă a societății și o anumită moliciune în adoptarea unor decizii importante. Ei menționează că deoarece poporul din Canada nu este obișnuit cu conflicte, stres și confruntare activă, deseori cetățenii adoptă o poziție ezitantă doar că să nu intre în conflict. Deseori un grup mic de activiști își apară activ pozițiile și în final autoritățile pot accepta viziunile lor care, totuși, ar putea fi contrarii intereselor majorității. Al optulea minus al traiului în Canada reprezintă serviciile destul de scumpe.

 

Munca manuală în Canada este foarte scumpă, spre exemplu, o reparație mică în casă, cum ar fi reparația robinetului, alte servicii mici ar putea costa foarte mult – începînd cu cîteva sute de dolari. Chiar și o reparație mică a automobilului ar putea costa o sumă foarte mare. Următorul neajuns al traiului în Canada este considerat ipocrizia, nesinceritatea localnicilor. Imigranții specifică că oamenii din această țară îți pot zîmbi, spune cît de bun ești, gîndind contrariul. Nu veți avea parte de o discuție sinceră, cu excepția comunicării cu rudele și prietenii.

 

Nimeni nu dorește să-și expună punctul de vedere. „Nu sperați că vă vor spune adevărul în față, așa cum sînt obișnuiți imigranții. Deseori franchețea și perseverența specifică oamenilor din spațiul post-sovietic poate juca o glumă crudă cu ei, mai ales atunci ei se angajează în cîmpul muncii sau încearcă să inițieze o afacere în Canada”, au remarcat imigranții. În opinia lor, al zecelea moment negativ al traiului în Canada sînt impozitele mari și faptul că impozitele nu sînt incluse în prețul mărfurilor și serviciilor la magazine și, procurînd marfa la prețul scris în indicatoarele de prețuri ești nevoit să mai adaogi o sumă deloc mică la casă. Astfel, dacă pe stand e indicat un preț, trebuie să mai adaogi la el încă 10-15 la sută.

 

La procurarea unui automobil sau imobil scump valoarea adăugată va fi foarte mare. În plus, în țară se percep foarte înalte impozite pe venituri. Aici se aplică o impozitare progresivă și cu cît mai mult cîștigi, cu atît mai mult plătești în buget. În special, de pe un cîștig de 80-100 de mii de dolari se percepe un impozit în valoare de 40-50 la sută din această sumă.

Publică un comentariu nou

CAPTCHA
Vă rugăm să răspundeţi la întrebare pentru a evita SPAM-ul
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.