DIASPORA DIN CANADA A REPREZENTAT MOLDOVA LA UN FESTIVAL CULTURAL

16.08.2018
 

În orașul Winkler, Manitoba a avut loc un festival cultural, la care au participat aproximativ 30 de țări din întreaga lume.

 

La eveniment au fost prezente țări, precum Pakistan, China, Filipine, Nicaragua, Congo, Ucraina, Polonia, Rusia, El Salvador, Mexic, Kazahstan, Cuba, India, Austria, Peru, Moldova etc. Fiecare țară a avut un stand expozițional, încercînd să arate detalii cît mai importante despre țările lor. Țara noastră a participat pentru prima dată în acest an, datorită implicării membrilor diasporei noastre din Canada, Ion, Marina și Sava Zmeu, precum și asistenților acestora Anastasia Balan si Olesea Birzoi. Festivalul se bucură ani în șir de popularitate. Anul acesta a fost vizitat de peste cinci mii de persoane.

 

Scopul festivalului este de a integra oamenii veniți din țările noi în comunitatea locală și de a prezenta valorile culturale care îi definesc ca națiune. Astfel, se urmărește ca imigranții nou-veniți să se simtă membri ai acestei societăți. Posibilitatea de participare la astfel de evenimente oferă cetățenilor străini o oportunitate pentru auto-exprimare, iar canadienii învață cît mai mult despre imigranți. „Din 2004 in Morden - Winkler au emigrat mai mult de 14500 de oameni din 133 de țări din întreaga lume și sîntem fericiți că avem posibilitatea de a învăța cultura acestelor țări mai bine și să se simtă ca o parte a ceva mai mare”, a menționat Olesea Kraft, manager al Regional Connection Immigrant Service, unul dintre organizatorii acestui eveniment.

Publică un comentariu nou

CAPTCHA
Vă rugăm să răspundeţi la întrebare pentru a evita SPAM-ul
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.