VA PIERDE MOLDOVA REGIMUL LIBERALIZAT DE VIZE?

16.11.2018
 

Comisarul pentru negocieri de extindere și buna vecinătate, Johannes Hahn a spus, fiind întrebat dacă Moldova ar putea pierde liberalizarea vizelor, acest subiect „nu e o chestiune discutată în prezent”.

 

„Moldova promovează în mod activ cetățenia moldovenească, de exemplu în regiunea Golfului, din motive economice. Dar nu avem dovezi care să ne permită să vedem cine obține cetățenia Republicii Moldova, nu sîntem la curent cu nume sau cine primește cetățenie moldovenească care dă dreptul la călătorie în Europa fără viză”, a spus Hahn într-un interviu pentru europalibera.org. 

 

Oficialul european a declarat că Bruxellesul își dorește să obțină mai multe informații, dovezi, mai multă transparență, deoarece, în general, este foarte îngrijorat de anumite măsuri prin care se oferă cetățenie. Dacă vor fi găsite dovezi, decizia depinde de statele membre. „Există în toate acordurile noastre o așa-numită clauză de suspendare dacă există anumite evoluții care contravin spiritului liberalizării vizelor. Dar, din nou, în prezent nimic nu este prevăzut sau discutat în acest sens”, a precizat Johannes Hahn.

Publică un comentariu nou

CAPTCHA
Vă rugăm să răspundeţi la întrebare pentru a evita SPAM-ul
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.