CREȘTE NUMĂRUL CELOR CARE PROTESTEAZĂ ÎN ITALIA ÎMPOTRIVA LUI ȘOR

02.12.2018
 

Duminică, 2 decembrie, începînd cu ora 14:00, cetățenii Republicii Moldova stabiliți în Bologna, Italia vor organiza o acțiune de protest împotriva activității partidului Șor pe teritoriul Italiei, precum și împotriva ilegalităților care se petrec pe teritoriul țării noastre. „Vom cere investigarea și tragerea la răspundere a celor care se fac vinovați de situația dezastruoasă din Moldova”, susțin organizatorii manifestației. 

 

Astfel, moldovenii din Bologna se alătură concetățenilor care au protestat la Torino, la mijlocul lunii noiembrie, și vin cu o Declarație prin care se manifestă „împotriva campaniei partidului Șor de a corupe alegătorii de peste hotare în preajma alegerilor parlamentare din 24 februarie 2019”. Moldovenii stabiliți în Italia susțin că simt nevoia de a ieși pentru a-și apăra drepturile fundamentale atîta timp cît nici Guvernul, nici Parlamentul și nici președintele nu le apără interesele și nu luptă împotriva corupției, iar organele de justiție tergiversează procesul judiciar împotriva lui Ilan Șor, figurant principal al Raportului Kroll privind furtul a miliarde de dolari din sistemul bancar al Republicii Moldova și condamnat penal în prima instanță pentru cumul de infracțiuni la 7 ani și 6 luni de privațiune de libertate.

 

„Totodată, ei se arată îngrijorați de faptul că puterea de stat este „uzurpată” de un grup restrîns de persoane, care instaurează un regim de tiranie și teroare ce încalcă flagrant drepturile și libertățile fundamentale ale omului și valorile democratice, se arată în Declarația emisă de către Diaspora din Italia.

Publică un comentariu nou

CAPTCHA
Vă rugăm să răspundeţi la întrebare pentru a evita SPAM-ul
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.