MIGRANȚII MOLDOVENI DIN RUSIA VOR PLĂTI ALTFEL?

10.07.2019

 

 

Pentru migranții care lucrează în Rusia, ar putea fi introdusă o nouă plată, iar dacă se va întîmpla acest lucru, muncitorii migranți moldoveni vor trebui să plătească mai mult pentru oportunitatea de a lucra în mod legal.

 

Potrivit ediției ruse Kommersant, introducerea noii plăți pentru lucrătorii migranți a fost propusă de Ministerului rus de Interne, care consideră că taxa existentă este prea mică în comparație cu prețul brevetului pentru migranții care au sosit în țară fără viză. Ministerul Afacerilor Interne a transmis deja inițiativa spre aprobare Ministerului Muncii și Ministerului Dezvoltării Economice, transmite Noi.md. Ministerul Afacerilor Interne al Federației Ruse a explicat că acum deținătorii de permise de ședere provizorii și de permis de ședere plătesc o taxă de stat unică de 1600 de ruble și, respectiv, 3500 de ruble. În același timp, aceștia nu plătesc contribuții sociale, dar pot folosi serviciile asigurării sociale și medicale, iar copiii lor au dreptul să frecventeze grădinițele și școlile.

 

În același timp, cei care au venit în Rusia fără viză, lucrează pe baza brevetului și plătesc 30.000-60.000 ruble pe an în bugetul regiunii de reședință. Ei tind să obțină un permis de ședere pentru a nu plăti asemenea contribuții și, în același timp, potrivit Ministerului Afacerilor Interne, ei nu doresc să se integreze în societatea rusă. Anunț important pentru migranții moldoveni din Rusia De aceea, migranții care sînt angajați la persoanele fizice, de asemenea, ar trebui să cumpere un brevet de muncă, consideră Ministerului Afacerilor Interne al Federației Ruse.

 

Ministerul propune introducerea acestor modificări în Codul Fiscal și Bugetar. Inițiativa Ministerului Afacerilor Interne ține de implementarea conceptului de politică migraționistă de stat pentru perioada 2019-2025. În prezent, în Rusia trăiesc peste 1 milion de migranți, care ar putea fi afectați de noua inițiativă. Dintre aceștia, aproximativ 530 mii de persoane se află în țară pe baza permiselor de ședere provizorii și mai mult de 600 mii - pe baza unui permis de ședere. Cu toate acestea, după cum menționează sursa Kommersant în guvern, inițiativa Ministerului Afacerilor Interne de a introduce noua plată pentru lucrătorii migranți ar putea să nu fie înțeleasă de alte departamente de profil.

Publică un comentariu nou

CAPTCHA
Vă rugăm să răspundeţi la întrebare pentru a evita SPAM-ul
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.