OPINIE: CHIȘINĂUL ARE NEVOIE DE PROGRAMUL „ORAȘUL DIN CARE NU VREI SĂ PLECI”

20.09.2019

 

Мнение: Кишиневу нужна программа «Город, из которого не хочется уезжать»


La Chișinău ar trebui realizat programul „Orașul din care nu vrei să pleci”. Opinia aparține consilierului municipal independent Vasile Chirtoca și a fost exprimată în cadrul unui interviu oferit portalului Noi.md, referindu-se la acțiunile pe care ar trebui să le întreprindă noul Consiliu Municipal.

 

„Concomitent, am începe să pregătim programul numit ”Orașul din care nu vrei să pleci”. Din care oraș oamenii nu vor să plece? Din acela, în care ei se simt confortabil, protejați, în care copiii lor vor crește sănătoși, dezvoltați fizic și intelectual, vor primi o educație bună și vor avea o ocupație demnă. Iată de ce, la elaborarea unui astfel de program, va trebui să ne mișcăm în mai multe direcții”, a spus Vasile Chirtoca. „Unu – să finalizăm repede lucrul asupra Planului general – despre el s-a vorbit mult, s-a discutat, în principiu, toată lumea înțelege cum trebuie el perfecționat.

Doi – să ne clarificăm cu fiecare întreprindere în parte, inclusiv cele închise, și să facem totul pentru a le relansa. Paralel, să le ajutăm pe cele care deja funcționează. La Chișinău avem destule întreprinderi industriale, cele care au supraviețuit se află în stare bună, se dezvoltă, dispun de potențial bun, dar au nevoie de susținere. Trei. Este important să formăm infrastructura socială a orașului. Avem parcuri minunate. Unii declară că ele au trecut de ”punctul ireversibil”, însă eu nu-s de acord cu aceasta. Parcurile-s minunate în continuare, cu cascade de lacuri, cu o rețea de alei. Doar că trebuie să le îngrijim și să interzicem categoric accesul constructorilor pe teritoriul lor”, a explicat el.

Citește mai mult: noi.md

Publică un comentariu nou

CAPTCHA
Vă rugăm să răspundeţi la întrebare pentru a evita SPAM-ul
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.