MOLDOVA VA DESCHIDE UN OFICIU CONSULAR LA BARCELONA

10.10.2019

 

 

Republica Moldova va avea un oficiu consular la Barcelona, Spania. Un proiect de hotărîre în acest sens a fost aprobat, astăzi, 9 octombrie, de către cabinetul de miniștri, la ședința Guvernului.

 

Potrivit ministrului Afacerilor Externe și Integrării Europene, Nicu Popescu, decizia vine în urma mai multor solicitări făcute, în acest sens, de către diaspora din Spania. „Crearea unui Oficiu consular în oraşul Barcelona (Regatul Spaniei) este un imperativ, motivat de prezenţa în această regiune a unui număr foarte mare a cetăţenilor Republicii Moldova (crearea acestui post consular va acoperi inclusiv asistenţă consulară şi pentru conaţionali din sudul Franţei), şi respectiv vine să răspundă multiplelor solicitări ale diasporei, întru fluidizarea solicitanţilor de servicii consulare în Regatul Spaniei.

 

In conformitate cu prevederile pct. 6 din Statutul consular, aprobat prin Hotărîrea Guvernului nr. 368/2002, prin nota verbală din 28.09.2018 Ministerul Afacerilor Externe şi Cooperării al Regatului Spaniei a transmis consimţămîntul pentru deschiderea unui Consulat al Republicii Moldova la Barcelona”, scrie în proiectul de Hotărîre. În prezent, Republica Moldova are o singură misiune diplomatică în Spania: „Ambasada Republicii Moldova în Regatul Spaniei”.

Publică un comentariu nou

CAPTCHA
Vă rugăm să răspundeţi la întrebare pentru a evita SPAM-ul
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.