CARE VIZĂ ESTE CEA MAI SCUMPĂ ȘI MAI GREU DE OBȚINUT PENTRU MOLDOVENI?

06.02.2020

 

 

Cea mai scumpă și mai greu de obținut pentru locuitorii Moldovei este viza Regatului Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord.

 

Procesul de obținere a vizei britanice este unul dintre cele mai scumpe, complexe și de lungă durată după procedură, în timp ce britanicii călătoresc în Moldova de mai bine de 10 ani fără vize. Prețul minim al vizei era de 230 de euro în 2019. 

 

De mai mult de 5 ani, pentru obținerea vizei britanice moldovenii se adresează nu la consulatul englez, ci la oficiul din Chișinău al companiei intermediare "Teleperformance". Agenția pentru vize și imigrare din Marea Britanie a însărcinat această companie să devină intermediar în procesul de revizuire a cererilor pentru viză din întreaga lume. Însăși hotărîrea de obținere a vizei este luată în Varșovia.

 

Rezultatul unei astfel de medieri sînt prețurile ridicate pentru viză, lipsa posibilității de a primi consultații prin telefon, precum și eliberarea vizei în ziua plecării sau chiar o zi mai tîrziu. E de menționat faptul că din cauza serviciilor acestei companii intermediare suferă și cetățenii altor țări, în special din țările CSI.

Publică un comentariu nou

CAPTCHA
Vă rugăm să răspundeţi la întrebare pentru a evita SPAM-ul
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.