IRANUL AR PUTEA ANULA REGIMUL DE VIZE PENTRU CETĂȚENII MOLDOVEI

19.02.2020

 

 

Moldova și Iranul ar putea crea în perspectivă condiții pentru anularea regimului de vize.

 

Despre aceasta a comunicat Ambasadorul Republicii Islamice Iran în Republica Moldova, Manouchehr Moradi, într-un interviu pentru portalul Noi.md. El a menționat că pînă în prezent au fost întreprinse anumite măsuri pozitive din partea ambelor țări, în vederea eliminării obstacolelor și restricțiilor de vize.

 

 Partea I În prezent, cetățenii Iranului pot obține viză electronică moldovenească fără a se adresa la consulatele moldovenești de peste hotare. Cetățenii moldoveni pot primi viză la sosirea pe aeroporturile din Iran, completînd în prealabil un chestionar online. "Republica Islamică Iran este întotdeauna gata să ia măsuri pentru a simplifica circulația cetățenilor din ambele state.

 

Sper că în viitorul apropiat vom putea, datorită desfășurării ședințelor comune privind problemele consulare, să creăm premise pentru anularea regimului de vize între cele două țări și intensificarea cooperării în sfera consulară, în scopul extinderii activității în domeniul turistic și comercial. Republica Islamică Iran salută călătoriile cetățenilor moldoveni și, în scopul simplificării circulației lor, a lansat sistemul de obținere a vizelor electronice", a subliniat Manouchehr Moradi.

Publică un comentariu nou

CAPTCHA
Vă rugăm să răspundeţi la întrebare pentru a evita SPAM-ul
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.